Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 15:43 17.07.25 
Техника
   >> Audio/Video & HiFi
*Кратък преглед

Тема TECHNICS 570Aнови  
Автор Cтaниcлaв! (културтрегер)
Публикувано15.03.06 15:47

Здравейте!

Притежавам въпросия CD плеер.
Много ми е скъп поради ред причини, но взе да се дъни в четенето на дискове след 11 безкрайни години употреба.

Днес го оставих в сервиз за смяна на оптика и механика. Според Вас каква е разумната цена за ремонт - консумативи + труд.

Искам да разбера минал ли съм се или не

Красотата е въпрос на светлосянка.

Тема Re: TECHNICS 570A [re: Cтaниcлaв!]  
Автор ampex (не се заяждам!)
Публикувано16.03.06 09:24

Винаги си се минал защото сега на старо плеърите вървят по 80-120 лв. а за ремонта ще ти вземат около 200 и нещо!Първо не се знае каква оптика ще ти сложат/евтина или по-скъпа/а и дали ще сложат хубава или такава дето ще кара 2-3 години и второ зависи от сервиза дали са скъпчии.Оптиките са от 45 до 250 лв.,механиките около стотина и труд 30-40 мин.-прови сметка!Но защо е трябвало механиката да сменят не ми е ясно?!За толкова години е нормално оптиката да отиде ама механиката...................

Тема Re: TECHNICS 570Aнови [re: ampex]  
Автор Eнтycиacт (голям)
Публикувано16.03.06 11:11

механиката най-вероятно си е ОК, ама дори и смяната на оптиката ти ще излезе повече, отколкото да си вземеш втора употреба друго, доста по-добро CD - тези Техникси са слаби.
а оптиката ти която ще сложат, макар и нова, 99% ще бъде някой китайски буклук и ще замина по-бързо от оптиката на вече употребявано, но качествено СД

аз си взех наскоро за 40 кинта един сигурно 20 годишен Филипс, евтин модел - нисък клас, обаче оптиката му чете на поразия - даже CD-RW чете!!!

Тема и веднага още 1 въпроснови [re: Eнтycиacт]  
Публикувано17.03.06 10:08

Нямам впечатления, че плеерът е слаб.

11 години са това все пак. Ако дневно му се събират по 3-4 часа работа. Доста часове са. А имаше един период от около 2 месеца, когато е работил в дискотека.

Иначе за нова механика + оптика ми взеха 60 лева. Сервизът е добър. Там ми оправиха преди година субвуферът, който погрешка включих към 220 волта

И така. Светнаха ме, че механиките и оптиките на Техникс всъщност били на Филипс, а тези на Ямаха - от Сони.

Въпросът ми е за тези CD-RW-та....не ги чете. Това до оптика ли е?

Тема и аз имам такъвнови [re: Cтaниcлaв!]  
Автор redhot22 (непознат )
Публикувано17.03.06 10:35

... и съм много доволен не мога да пресметна даже колко години ми служи.
Яка машина, класика в жанра, както се казва. Все пак могат да те обръснат в ремонта. Предлагам ти да се обадиш предварително в сервиза ако ти кажат някоя стряскаща цена за ремонта просто да забравиш да отидеш и да им го подариш

Тема Re: и веднага още 1 въпроснови [re: Cтaниcлaв!]  
Автор Mixy (миксер)
Публикувано17.03.06 10:37

> Въпросът ми е за тези CD-RW-та....не ги чете. Това до оптика ли е?

Най-често ДА. Но съм срещал плеъри, чиято оптика чете без проблеми всякакви дискове, но процесора разрешава просвирването само на матрични носители, явно с някакви антипиратски цели.

Mixy

Тема Re: и аз имам такъвнови [re: redhot22]  
Публикувано17.03.06 10:40

Ремонтирах го вече.
Жал ми е да го подарявам.
60 лева ги прежалих

Тема Re: и веднага още 1 въпроснови [re: Mixy]  
Публикувано17.03.06 10:47

Един от DVD плеерите ми е HK.
Той е така. Чете само матрици.

Тема Re: и веднага още 1 въпроснови [re: Cтaниcлaв!]  
Автор Eнтycиacт (голям)
Публикувано17.03.06 10:59

за CD-RW - да, до оптика е
новите оптики са направени да ги четат, а някои стари на Филипс ги четат "без да искат"
така е с и моята CDM2 - страхотна оптика
не знам дали всички Техникси са с Филипс (???) - знам само, че най-старите висок клас Техникс са с хубави оптики на Филипс, а за Сони оптиките - ами то 80% от старите машини са със Сони оптика, останалите са с Филипс оптика, но и двете фирми имат резлични модели оптики и с различно качество
има инфо по разните DIY форуми с модели CD-та, техните DAC-ове и оптики.
а аз обикновенно гледам за оптиките от сайтовете на търговците:

п.п. а това със защитата от пиратски СД-та вече е друг въпрос

Редактирано от Eнтycиacт на 17.03.06 11:01.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.