|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Тема
|
Има ли 29" TV с "progressive scan"?
|
|
| Автор |
RoboBug (непознат
) |
| Публикувано | 12.02.06 19:12 |
|
|
Днес окончателно се убедих, че LCD/Plasma под 4-5 хил.лв. не стават за гледане. Така, че се насочих към качествен 29" кинескопен TV.
Знам, че темата за избор на 29" TV е дъвкана хиляди пъти, но пък напоследък има нови модели и това май отново я прави актуална.
Гледам модели 4:3, без втори тунер: Sony, Philips, Panasonic.
Samsung, THOMSON, Loewe, Metz и др. марки съм ги изключил (Samsung-а и Loewe-то по различни причини :) от избора си.
Консултантите в Техномаркет казват, че Филипс 9020 е най добрият телевизор и без малко да го купя, но беше последна бройка.
Като се прибрах в къщи видях в каталога модели на Sony и Panasonic, които не бяха изложени.
Ще бъда щастлив, ако някой сподели опит и впечателния от конкретни модели. В руския нет чета за някакви модели на Panasonic "progressive scan" , но не ги намирам в Бг.
Имат ли масовите 29" 100хз "progressive scan"?
| |
|
Тема
|
Re: Има ли 29" TV с "progressive scan"?
[re: RoboBug]
|
|
| Автор |
Azeroth (Uruk-hai, Ugluk) |
| Публикувано | 12.02.06 22:54 |
|
|
Аз имам Панасоник с прогресивно сканиране, така че знай - няма смисъл от това в CRT телевизори. Има смисъл за плазми и прожекционни апарати. Просто на 100Хц картината е по-добра.
Съвета ми е да си направиш едно ДВД с тестови таблици за цвят и геометрия и да тръгнеш да гледаш. Не е много лесно обаче, имайки предвид "любезността" на консултантите по големите магазини. Задължително искай телевизора да е свързан по RGB или компонент. Ако ти го демонстрират с композитен кабел, ще те разочароват дори и много скъпите модели.
Не си споменал за какво ти е телевизора - предимно за телевизия или за ДВД?
Whom do you serve, my fighting uruk-hai?
| |
|
Тема
|
[re: Azeroth]
|
|
| Автор |
RoboBug (непознат
) |
| Публикувано | 13.02.06 08:48 |
|
|
Гледам предимно TV и затова съм се насочил към 4:3.
Но имам и не лошо DVD Denon, което се ползва от време на време.
При TV progressive scan няма ефект, но при DVD по компнентен вход как е?
PANASONIC TX-29PX20P е с 10bit процесор и теоретично картината при 100Hz
трябва да е по-добра и "по-бърза" от Филипса.За съжаление не можах да го видя на живо.
Снощи, докато гледах характеристики в Panasonic.ru ми направи впечатление много малката видима площ от CRT-to. За 29" видимата площ е само 26". Така че тия дни ще видя и някакви 26" LCD-ta. Имайки предвид как се развива технологията - може да е излязло нещо добро.Ако не - ще видя и едно Sony.
Напук на мненията, че Sony не е това което е било, смятам, че при скъпите модели Sony е пак сред най-добрите масови марки.
Колкото до тестовете - 80% от консултантите са пълни педерастчета.Не ми се разправят случки, че пак ще вдигна кръвно.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Gena_bs (непознат
) |
| Публикувано | 13.02.06 10:44 |
|
|
Само два модела има, като и двата са от 2003:
Panasonic TX-29PX20P - 979лв.
Thomson 29DC850 - 1150лв. - 2 тунера, изход за SUB и 3 режима на 100Hz, EQ и др. "гъделчета".
Избери си този, който ти хареса като картина, защото звука едва ли ще можеш да го оцениш в Техномаркет.
На мен лично Thomson ми допада повече, но това си е мое мнение!
Мисля, но не съм сигурен, че има и Samsung Slim Line CW-29Z306 или 308 с Component вход. За 16:9 - 32Z308 съм сигурен, че има, но не ти препоръчвам никой от тях!
Колкото до Philips 29PT9020 - не ми харесва изобщо. И горните модели си имат кусури, но да ми зеленее белия цвят и при слаб сигнал картината да става на "правоъгълници" и други такива - sorry. Менюто е много странно за мен - за елементарна настройка влизаш три нива навътре. Аз се бях загледал в 16:9 32PT9720- 1300лв., но той е същата работа, като се добави и ужасна вертикална геометрия, ако е в режим 4:3!
Ако имаш парички, потърси дали някъде е са останали Sony 16:9 KV-32FQ86 или KV-32XL90 - около 1300-1400лв. Те нямат Component/Progressive, но почти нямат недостатъци.
Успех в избора и си отваряй очите на ЧЕТИРИ в магазините!
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
mygyl (новак) |
| Публикувано | 13.02.06 11:11 |
|
|
Robo да ти кажа преди около месец бях в същото положение. За малко да го взема PANASONIC PX20..
..но попаднах на един култов PHILIPS 32" Matchline с DNM (правен за Швейцария) за двойно по-малко пари в един сервиз за ТВ втора употреба. Картината му е с пъти по-добра от Панасоника и без прогресивното сканиране.
Та моя съвет е да обиколиш и сервизите, може да попаднеш на нещо много по-добро.
Редактирано от mygyl на 13.02.06 11:12.
| |
|
|
|
Имам 9020 от 4 месеца! И въпреки, че тогава го взех за 1200лв. (сега е 990), не съжалявам ни най-малко! За мен това е най-добрия 29" на пазара! Единствено може да се сравнява с 1200 левовия Топмпсън, но Томпсъна има много голям недостатък - невероятно шибан за сервизиране!!! За справки е-шоп.
9020 има нечовешки жива и кристална картина! Който има друго впечатление, то е в следствие на лош сигнал (като този в технополис). Телевизора освен 100hz Digital Scan има още три типа цифрова обработка на картината, като един от тях е Pixel Plus 2. Лично на мен много ми харесва ефекта на Pixel Plus 2! Но не става за всички типове предавания. Защото движенията ставят някакси по-естествени и навява субективно усещане за леко забързана картина, което води до леко тетрален вид на филмите! От друга страна детайлността се подобрява значително! Например ако се използва телевизора за монитор е перфектно! Наистина отначало менюто е малко тегаво, но после се свиква много бързо! А дизайна е перфектен, особено, ако се вземе с неговата масичка (130лв.)!
-+No Pain-No GAIN+-
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Azeroth (Uruk-hai, Ugluk) |
| Публикувано | 13.02.06 14:10 |
|
|
При TV progressive scan няма ефект, но при DVD по компнентен вход как е?
Много добра е картината по компонент (на 100Хц). Моя е точно PANASONIC TX-29PX20P.
Whom do you serve, my fighting uruk-hai?
| |
|
|
|
Например ако се използва телевизора за монитор е перфектно!
Само да попитам - значи ли това че при включване на компютър - шрифтовете са четими ??
Дядо Мраз умря застрелян в гръб от Дядо Коледа
| |
|
|
|
С включен Пиксел Плюс 2 са абсолютно четими!!! 
-+No Pain-No GAIN+-
| |
|
|
|
Чудно ми е с какво този филипс превъзхождо тези 2 модела ???
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|