Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:01 15.11.25 
Техника
   >> Audio/Video & HiFi
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема CRT/LCD/PDP/PJнови  
Автор Dr. Svetlyo (д-р Светльо)
Публикувано14.12.05 22:21

Здравейте!

Изчетох доста страници и разните му форуми, но сякаш никъде не открих добре разчоплена темата за предимствата и недостатъците на CRT vs. LCD vs.PDP vs. PJ. Затова сега си позволявам да повдигна въпроса относно дисплея у дома и какъв е най-добре да бъде той.

Нека ви запозная и с конкретния извор на "дерзания" при мен: лятото си внесох от Германия следното:
receiver: Pioneer VSX-1015
DVD player: Pioneer DV-747A
На този етап съм си харесал front & Surround KEF Q1 + KEF Q9c + Velodyne/Rel, нещо скромно за хол с размери 5,0 х 3,5 м. SB канала ще го ползвам временно със сглобяваните от мен трилентови тонколонки, които смятам дори да ги вградя в дивана :)

Остава да си избера ТВ. Точно поради тази причина повдигам въпроса за предимствата и недостатъците на CRT vs. LCD vs.PDP vs. PJ. Дивана ми ще отстои на около 3 м. от телевизора.

Бюджета ми е около 7-8000 лв. Смятам 3000лв. за тонколони и още 500лв. за що годе стойностни кабели, следователно ми остават 4000лв. за ТВ.
По предварителна преценка, на ТВто ще се гледа 50-60% кабелна телевизия, 20-30% ДВД и около 20-30% Монитор 2 на видеокартата.

Съобразно представените факти, очаквам компетентни съвети каво е най доброто решение за 4000лв., а също и да изкажете мнение за комбинацията и избора ми на receiver и DVDplayer, както и относно тонколоните, които съм си избрал.

Очаквам да се получи дълга и интересна дискусия!
Поздрави

Тема Re: CRT/LCD/PDP/PJнови [re: Dr. Svetlyo]  
Автор mygyl (новак)
Публикувано15.12.05 10:24

http://www.homecinemachoice.com/cgi-bin/showarticle.php?articleid=935

Автор V. Grig (антиМОНАРХИСТ)
Публикувано15.12.05 14:09

По мое мнение като наблюдател само, ако не можеш да пуснеш кинти за последното поколение лсд/плазма не си струва да се купува въобще ... както и да го гледам е по добре да се вземе стандартен телевизор с тръба от високия клас ... но тук сигурно няма да се съгласят с мен ...

500 лева за "стойностни кабели" ... като чуя за нещо "стойностно" и ме избива на смях ... ми стойностно ще е, 500 кинта са си бая стойност - само не ги вграждай в стената като момъка от съседния пост че няма да могат да се виждат

Дядо Мраз умря застрелян в гръб от Дядо Коледа

Тема Re: CRT/LCD/PDP/PJнови [re: V. Grig]  
Автор титaн ()
Публикувано15.12.05 14:53

Купил ли си вече двд-то ? Ако не мога да ти предложа нещо много по-добро за същите пари на е-меила.Хубавите проектори започват от 8000 лева нагоре.
В момента КЕФ Q са на промоция с 20 % надолу до края на месеца ."Стойностни " кабели мога да ти предложа на Van den Hul 8 mm квадратни ,посребрени с карбоново покритие за много прилична цена .Всичко на е-меила на моята интернет страница

www.homecinema-bg.com

Автор Cтaниcлaв! (културтрегер)
Публикувано15.12.05 17:18

Напротив!

Има такива, които те подкрепят и това съм аз.
Нещо не могат още да ги докарат като картина тия плазми. Може би след години ще са много добри, но не и сега. Не и това, което се предлага за по 3-4 хил. лева.

Тема Re: CRT/LCD/PDP/PJнови [re: Cтaниcлaв!]  
Автор V. Grig (антиМОНАРХИСТ)
Публикувано15.12.05 19:47

Нали и аз това казвам :) като ги гледам в момента последното поколение на плазмите вече горе долу става за телевизия, новиде лсд-та и те но в малко по-малка степен - поне най-накрая станаха добри за двд :) тъй или иначе всичко което е под 5-6000 щатски не върви и туй то ... тоест след 2-3 години като поевтинее днешното поколени ...

много гот като гледаш промо дисковете ама в крайна сметка нищо ...

Дядо Мраз умря застрелян в гръб от Дядо Коледа

Публикувано16.12.05 00:14

Първо много мерси на mygyl за предоставения линк! Наистина статията в голяма степен разясни и разсея мъглата около CRT vs. LCD vs. PDP vs. PJ.
Относно мненията на V. Grig и Станислав! - ми да ви кажа сякаш сте прави. Днес ми се отвори път до Техномаркет и Технополис. Там доста подробно инспектирах ЦРТ-та, ЛЦД-та и плазми и честно казано това, което ми хареса бяха CRT Panasonic AquitySR и по-скъпите Sony Wega. Нито едно ЛЦД не ми направи добро впечатление, пряко сравнено с плазмите. Основната причина е прословутото остатъчно осветление при ЛЦД и прекалено високото време за реакция в промяна на цветовата наситеност на пикселите. Гледайки една и съща картина на Sony BRAVIA и на някоя Panasonic плазма, се усещаше как сякаш ЛЦД-то трепти и в пикселите му се открива съответния цвят и нюансите на RGB-то на 3-LCD матрицата. Направо всички ЛЦД ме разочароваха тотално. По-късно в Хай-Тек залата на Технополис гледах 3 43инчови плазми LG, Sony и Pioneer. Цените им бяха към 3500 за първите две и 5999 за Пайниъра. А черния цвят на LG и Sony беше адски отвратителен - микс от RGB. В последствие консултантът ми обясни че те били на вързани на RGB, a Pioneer на Composite(!), не на Component !!! Направо не можах да повярвам. Това ми беше достатъчно да разбера, че една качествена плазма е от 6000лв. нагоре!
Вече изключвам варианта Прожектор, ЛЦД-тата въобще не ми харесаха, хубавите плазми струват повече, отколкото мога да отделя, а и с това развитие на техниката просто цените им ще започнат да падат главоломно.
Остава варианта CRT - 29, 32 или 36".
Давайте предложения!

Тема Re: CRT/LCD/PDP/PJнови [re: титaн]  
Публикувано16.12.05 00:23

Сещам се още да питам:

Кой е вносител на КЕФ за БГ?

Струват ли си по-големи от Q1 за предни и съраунди колони и Q9с за хола ми (3,5 х 5,0 м)?

Смятате ли че новата iQ серия на КЕФ е по-добра от настоящата?

Автор Cтaниcлaв! (културтрегер)
Публикувано16.12.05 08:32

Не знам въобще дали в България може да се намери CRT NEC-Mitsubishi.
Ако успееш да изкопаеш такова животно - горещо ти го препоръчвам.

Тема Re: CRT/LCD/PDP/PJнови [re: Cтaниcлaв!]  
Автор mygyl (новак)
Публикувано16.12.05 09:48

1.PHILIPS 32PW9520
2.PANASONIC TX-32PX30
3.THOMSON 29DC850

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.