Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 15:07 14.11.25 
Техника
   >> Audio/Video & HiFi
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Препоръчайте комбиниран DVD A/V SACD плеърнови  
АвторMixy (Нерегистриран)
Публикувано04.08.04 22:07

Препоръчайте хубав DVD Audio/Video и SACD плеър. Аз гледах един DENON в Техномаркета, с нелоши характеристики за около 1000 лв. и още няколко модела (Onkyo и др.) в Интернет. Дали комбото ще си струва парите?

Тема Re: Препоръчайте комбиниран DVD A/V SACD плеърнови [re: Mixy]  
Автор Гyщepът oт дъpвoтoМодератор ()
Публикувано04.08.04 23:56

Philips 936.Отделен линеен стерео изход,без да минава през процесорите,супер е , свири фантастично и струва 750лв.

Тема Re: Препоръчайте комбиниран DVD A/V SACD плеърнови [re: Гyщepът oт дъpвoтo]  
Автор Mixy (миксер)
Публикувано06.08.04 11:24

Къде мога да го видя/чуя в София?

Mixy

Авторred (Нерегистриран)
Публикувано06.08.04 21:29

Лично аз имам Denon dvd-2900 и 32 SACD и 5 DVD-Audio диска.Не зная за какво ти е универсален плеар, но ако си мислиш,че новите формати са варха-уви не е така.Един качествено направен компакт диск звучи много по-добре от повечето супер формати.Моета препорака е:купи си най-евтената DVD-записвачка(Philips,Sony,Pioneer,Panasonic) за гледане на DVD и запис на TV,а за музика качествен CD плеар(според бюджета ти).

Тема Re: Препоръчайте комбиниран DVD A/V SACD плеърнови [re: red]  
Автор Mixy (миксер)
Публикувано06.08.04 21:55

Аз имам компютър, но ми е твърде шумен за да слушам музика през него. Ако става въпрос за рок, метъл или нещо на MP3 - може, но за класическа музика или джаз, PC-то ми не е подходящо за плеър. Сегашното ми DVD не ме устройва - предимно слушам музика през него, но оптиката му е капризна и не чете всички дискове. Затова търся да го заменя с ново комбинирано устройство, поддържащо и по-новите формати.

Колкото до качествата на тези формати, много може да се спори. Всички формати си иамт съответните предимства и недостатъци, като почнеш от виниловата плоча и стигнеш до дигиталните студийни апаратури. Относно техниката, всяко CD/DVD оптично устройство чете някакъв bitstream, предава го на ЦАП и гледаш/слушаш съответния формат. Предполага се, че по-скъпите устройства ще са изпълнени с по-качествени компоненти, но това не е задължително. На мен ми трябва устройство с добра оптика, за ЦАП ще разчитам на ресивъра. Не знам защо повечето хора (аудиофили) смятат, че обикновен CD плеър е много над всичко останало, аз лично не съм съгласен.

Напоследък гледам, че DVD рекордерите вече са на достъпни цени. Но при положение, че имам записвачка на PC-то, не знам дали си струва закупуването на такъв.

Не споменаваш нищо за твоя Denon - доволен ли си от него, чете ли безпроблемно различните дискови формати?

Mixy

Тема Re: Препоръчайте комбиниран DVD A/V SACD плеър [re: Mixy]  
Авторred (Нерегистриран)
Публикувано07.08.04 08:42

До сега моя плеар не е имало диск който да не е прочел(с изключение на divx)пробвал съм го с всички формати дори и JPEC.Моите поздравления за джаза и класическата музика,аз също това харесвам,защото в тази музика има емоции,чувства,изкувство.И имено за това е нужно качествена апаратура за да може да улови и предаде тези чувства,настроението на интерпретатора.В това е разликата между аудиофила(той иска да улови тези емоции на композитора и ИЗПАЛНИТЕЛЯ) и меломана(той се задоволява само с чувствата на композитора на музикалното произведение).
Колкото до това каква е разликата между CD плеара и DVD,последния има и видео схеми киоито влият на звука.За качествено аудио колкото е по-кратък пътя на сигнала е по-добре.
Ти си реши,ако си меломан ще ти свърши работа всяко обикновено DVD,което е технически здраво(посочех ти преди някой марки),а ако си аудиофил си приготви поне 5 000 лв. за да усетиш магията на МУЗИКАТА!!!

Автор Audio Man (член)
Публикувано08.08.04 09:44

Едни от най-добрите /най-добре 4етящите / оптики по устройствата ДВД са в по-старите модели на Филипс и Някои китайски плеъри. Ако ще слушаш през ресивур, можеш да ползваш и "китайски боклук". Но през цифровия изход не минава нито ДВД-А, нито САЦД, за последния ти трябва 1394 firewire...
И ако си мислиш че ресивърите са върха на следоледа, много грешиш... Доста свестни ЦД плеъри имат конверори /ЦАП-ове/ по- и значително по- качесвени от 95% от ресивърите, да не говорим за калпавите им усилвателни стъпала... Освен ако нямаш най-висок модел от Харман Кардон />8000лв./ Пионер, Денон Онкио или каквато си поискаш марка, звукът от тези устройства едва ли би бил "приемлив" според аудиофили като "ред", и "качествен" за такива като мен

Тема Re: Препоръчайте комбиниран DVD A/V SACD плеърнови [re: Audio Man]  
Автор Mixy (миксер)
Публикувано08.08.04 22:13

> И ако си мислиш че ресивърите са върха на следоледа, много грешиш... Освен ако нямаш най-висок модел от Харман Кардон />8000лв./

Нямам. Отново опираме до различни критерии - за някои това са 500 лв., за други 5000 (8000 за теб) за трети 50000 и т.н. За съжаление акустиката на дома ми не е от най добрите, а нов дом в момента не мога да си позволя. Затова и не вкарвам твърде много пари в техника - не съм нито меломан, нито аудиофил (според твоите разбирания, донякъде и според собствените ми такива ). Според моите критерии, плеър до 1000 лв. ще ми свърши работа, та ако имаш някакво предложение, казвай! Имам ресивър, който удовлетворява изискванията и на двата формата и най-вече удовлетворява моите изисквания за качествен звук.

Mixy

Авторinspektor (Нерегистриран)
Публикувано09.08.04 06:44

Marantz dvd-6400

Тема И аз да кажанови [re: Mixy]  
Авторoceanman (Нерегистриран)
Публикувано09.08.04 09:15

нямам Толкова средства..като РЕД,например,но напълно споделям неговото мнение.Моето ДВД е Онкио и свири много музикално в сравнение с много масови апаратури...Но като пусна същия диск през Микромегата...Разликата е просто убийствено смайваща...А Микромегата е доста далече от Роксана на Ред...Но има доста сносни и по-евтини ЦД плеъри,които могат да свирнат много по-добре от комбинираните машини.Но и ти си прав за себе си.Все пак нещата опират до средства.Мног добро съотношение цена -качество имат машините на Денон и свирят доста добре ЦД...А с комбинирана машина тези супер формати не си заслужава да се свирят...Освен ако не е от класа На Денон 2900...и нагоре...

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.