Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 04:39 08.12.25 
Техника
   >> Audio/Video & HiFi
*Кратък преглед

Тема Marantz CD-43нови  
Авторvalvemaster (Нерегистриран)
Публикувано13.05.03 15:01

Привет!
Сдобих се с такава машинка (на 8 години). Чете като пушка, даже и записвани ЦД. Направих му малко тунинг, по рецепти от
http://www.tnt-audio.com/clinica/cd67.html
http://www.acoustica.org.uk/
и други от нет-а. Сложих на изхода LM6172, подмених доста кондензатори , добавих мрежов филтър, малко си поиграх с кварца (по-точно около него), направих отделни захранвания за ЦАП-а, а бе докарах го до конкуренция с доста по-скъпи модели... Само не знам откъде мога да си намеря битумни плочки, за да демпвам ламарините орвътре (както пише в една от рецептите). Някой има ли представа къде мога да си закупя такива неща? Или да използвам нещо друго?

V.

Тема Леле-е-е, каква активност ;-)))нови [re: valvemaster]  
Публикувано14.05.03 09:30

Никой ли не се е занимвал с tweaking на CD-плеери? Или просто не разбирате за какво става дума?

V.

Тема Re: Леле-е-е, каква активност ;-))) [re: valvemaster]  
Автор Mircha ()
Публикувано14.05.03 13:14

Добре де, що се палиш толкоз
Не съм се занимвал с tweaking на CD-плеери и не съм сигурен за какви битумни плочки става дума, но ако е това за което си мисля провери в складовете да строителни материали за битумни керемиди или дебела мушама за покриви. Виждал съм до 5мм дебела - два пласта тънък найлон а между тях битум.
Ако не ти свърши работа намери си от циганите дето правят покриви битум(разбирай асвалт), стопи гои по гореописания начин си направи каквото ти трябва.
Айде със здраве, пък после ще дадеш едно кръгче

Тема Re: Леле-е-е, каква активност ;-)))нови [re: valvemaster]  
Авторmitakata (Нерегистриран)
Публикувано14.05.03 15:30

Щях да ти отговоря още вчера, но реших, че ще ми се смеете

Битумни плочи: Продават се в магазините за строителни материали. Оригиналът е ONDULINЕ, българският производител е ИЗОЛА-ПЕТРОВ. Продават се на рола с размери 1мХ10м на цена 3.50-5лв. за кв.м. Освен за тунинг на СД плеъри се използват и за покриване на покриви. Вземи си такива без "посипка", за да не ти се пълни СД-то с пясък и камъчета. Лепят се с газова горелка или с бензинова лампа (поне на покрив). Ето как:

. НЕОБХОДИМИ ИНСТРУМЕНТИ
. За газопламъчно полагане на битумните мушамите е необходимо да имате, газова горелка комплектована с газова бутилка, редуцир-вентил и маркуч (най-малко 10м.), мистрия със закръглени ръбове, нож и ръкавици.

. ПОЛАГАНЕ

. Модифицираните и удебелени битумни мушами са предвидени за полагане само с горелка. Последователността за полагането на тези мушами е както следва:
. Повърхността, по която ще се постави материала трябва да е чиста, равна циментова замазка или изравнителен бетон, с необходимия наклон, суха, без стърчащи нагоре предмети и вдлъбнатини, и предварително грундирана. Преди залепването на всяко руло мушамата се поставя на място и се развива така че да се получи застъпване на предшествуващите ивици с 75 мм в надлъжна посока и 150 мм в напречна. Правилно ориентираната ивица отново се навива на руло, без да се размества и след това бавно се развива, като долната страна се загрява с газова горелка до меко стапяне на полиетиленовото фолио и на битумната смес по долната страна на мушамата. При това мушамата се притиска към основата и по застъпите. Ръбовете на застъпите се оформят с мистрия така, че да се получи водоплътна връзка.
. Не добре залепените места се обработват като внимателно се повдига припокриващия ръб с помощта на предварително загрята мистрия със заоблени крайща, загрява се мястото с горелка и ръбът се притиска така, че да излезе навън разтопения битум.

успех!

Тема Re: Леле-е-е, каква активност ;-)))нови [re: mitakata]  
Публикувано15.05.03 09:21

Е т`ва е друго нещо!

Мерси много за информацията!

V.

Тема Re: Marantz CD-43нови [re: valvemaster]  
Автор end ()
Публикувано18.05.03 22:50

Къде си сложил lm6172 - в аналоговия филтър или като конвертор I/U ?
Това с демпфането дава по скоро психологически ефект :о)
Аз лично укрепих шасито на една такава стара машина с алуминиеви плоскости - страничните и задната стена. Поне на килограми го докарах ако не друго ;о)
Иначе при мен големия ефект дойде от разделното захранване на цап-а
и от смяната на операционните след него.
Страхотна идея е, да си запоиш цокъл и да пробваш няколко вида - практиката не съвпадна с теорията при мен.

пс
А за mute транзисторите да кажеш нещо ?

Редактирано от end на 18.05.03 22:52.

Тема Re: Marantz CD-43нови [re: end]  
Публикувано19.05.03 09:49

Здрасти!

То само на едно място може да се сложи LM6172 - на изхода на ЦАП-а, който е time-slicing и е без I/U-конвертор (ти сигурно се бъркаш с TDA1541/3, които са с токов изход и имат I/U-конвертор - правил съм на другите ми два CD Philips дето са с TDA1541 разни подобрения). Не съм пробвал с други ОУ, но като чета тук-там в нет-а, най-добро отношение цена/качество се получава именно с този. За Burr-Brown екзотиките от по 15$ изобщо и не мисля да пробвам, ясно защо ;-))) При Analog Devices топ-моделите са близки по цена до горните, така че пак не ми се ще да се набутвам.
Иначе за разделянето на захранването е много верно, че влияе в голяма степен на звука. Аз поставих още три стабилизатора на ЦАП-а (той има общо 5 отделни захранващи пина).
За mute-транзисторите...Засега не съм ги махнал, понеже не искам да чувам неприятни звуци между песните... Може би ще пробвам с рид-релета на тяхното място - ама още не съм се донавил

V.

Тема Re: Marantz CD-43нови [re: valvemaster]  
Автор end ()
Публикувано19.05.03 13:49

Е всъщност не се бъркам с tda1541 ,a просто питам. Много добри отзиви има за AD826, но е соленичък пък и трябва да се чака доставка...
Това за релетата на изхода е отлична идея да ти кажа. Аз нямам проблем между песните, но трябва да внимавам при включване и изключване :о)
Разкарах mute транзисторите и даде съвсем забележима разлика. На мен лично хич не ми е ясно как 5pF при 100 ома изход оказват влияние ама факт.
Нещо от типа защо лампов усил. с 3% изкривявания свири по добре от транзисторен с 0.003%

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.