|
Тема
|
За др.Кирилов !!!
|
|
Автор |
Kaloyan (Велики) |
Публикувано | 10.03.03 21:38 |
|
Правя си едни колонки , двулентови , Купих си български говорители , ама филтрите ме затрудняват...По-точно бобините .
След като изчетох всичко в клубовете , малко ми се поизясниха нещата , благодаря за линка които си дал със саита за изчисленията , забравих каде го четох...Ама не мога да си направя бобина( и ) с такава индуктивност , каквато ми трябва...Има ли саит кадето задавам стоиността на бобината, и ми дава
диаметъра , навивките и всичко което ми трябва за да я навия тази пущина...???
Или каде в Сф. мога да си купя някаква бобина с индуктивност която пък после да я преправям...???
Днес обиколих магазините около Лъвов мост, но готови бобини не се продават , има само готови филтри . Вече се опарих като си взех един двулентов филтър за 4 ома говорители с две бобини , различни по намотки и големина , с един кондензатор 2,2 мф. на високите....Като разгледах схемите на филтри малко се зачудих какво е това което си купих за 12,00 лв....
Честотата на среза ми, маи трябва да е 4000 хц.
Басовия ми е от 50-4 000, / 50 вата, 4 ома , български
високите от 4 000-22 000 / 60 вата. 4 ома , български...
Ще стане ли нещо от тях незнам , ама проблема ми е как да си направя бобинките , маи трябва да са с еднакви стоиностти...
Ще има и такива разбирачи които ще кажат че не струват говорителите , ама всеки се простира според чергата си...нали ??
... i kakuw filtur da izbera 6 db , 12 db , 18 db , kakwo ozna4awat ( s dwe dumi )
predwaritelno ti blagodarya , za6toto znam 4e 6te mi pomogne6....:))Редактирано от Kaloyan на 10.03.03 21:47.
| |
Тема
|
Re: За др.Кирилов !!!
[re: Kaloyan]
|
|
Автор | dman (Нерегистриран) |
Публикувано | 10.03.03 22:30 |
|
ne e samo chergata priqtel..
zashto ne si vze TVM-ki , koito sa s dadeni parametri ,izpitani na 300 chasov test,
i sa na cenata na bulgarskite.. vnasq gi PAS-agiqta ,ima gi navsqkude na pazara
a za bobinite , ti gi smetni , az imam tochen L-mer i she ti gi naviq
i naj vajnoto , izmeri im impedansa (na govoritelite)pone za chestotata na srez,
inache suvsem nishto ne pravish..
puk posle she vidish , che ne e zaduljitelno dvete bobini da se poluchat ednakvi ;-))
| |
Тема
|
|
|
Автор | stefan (Нерегистриран) |
Публикувано | 11.03.03 10:18 |
|
Не съм др.Кирилов, но ето ти една програмка която може да ти помогне:
| |
Тема
|
|
|
Автор | дp.Kиpилoв (Нерегистриран) |
Публикувано | 11.03.03 12:08 |
|
1-во, прочети това: , само 4 странички е, а е изключително полезно...и dman е прав, точно в тази връзка. Най-добре е да постъпиш както той ти предлага, а най-добре постъпи както пише в тази статийка...направи си някакви предварителни изчисления, НО НА СЛУХ!!! и след това му се обади...аз нямам L-метър и не мога да ти помогна :-(...Затова и си направих колони с широколентов говорител без кросовър :-)
Ако си изчислиш някакви стойности за бобините и искаш да си купиш готови, отиди в Конрад (В София на Хан Аспарух 1) и от каталога си поръчай индуктивност със съответната стойност (за съответната мощност) но с мощността цените им скачат доста...
Тук има още полезни програмки за аудио. JBL Speakershop ще ти даде представа, дали това което смяташ на ръка е близко до реалността (Но не обръщай никакво внимание на симулираните резултати. Ушите са най-прецизният уред)
| |
Тема
|
aircore L calculator
|
|
Автор | дp.Kиpилoв (Нерегистриран) |
Публикувано | 12.03.03 14:26 |
|
Ето и един сайт, на който има калкулатор за индуктивносто с въздушна сърцевина:
| |
Тема
|
Благодаря за линковете др. Кирилов !!!
[re: дp.Kиpилoв]
|
|
Автор |
Kaloyan (Велики) |
Публикувано | 14.03.03 09:57 |
|
Мисля че вече имам всичката информация....
Хуквам за жица , и да ги навивам тези бобини....:))
Ще се опитам да се свържа с ДМАН , които ми предложи да ми измери бобините които ще направя.....
Още веднъж , Благодаря др.Кирилов !!! :))
| |
Тема
|
За dman - kak da se swurja s teb ???
[re: dman]
|
|
Автор |
Kaloyan (Велики) |
Публикувано | 14.03.03 10:02 |
|
Iskam da mi izmeri6 bobinite , koito 6te naprawya...
Malko sum skepti4no nastroen kum rezultata, no wse pak ne gonya prekaleno wisoki celi....
ako iska6 pi6i mi na koko.com@mail.bg ostawi mi telefon , ili e-mail.....molya !!!
| |
|
|
|
|