Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:19 15.10.25 
Техника
   >> Audio/Video & HiFi
*Кратък преглед

Тема Питане за една камера?нови  
Автор change (Rider)
Публикувано05.09.02 08:41

здравейте,много се навих на един модел на JVC цифрова камера,обаче имам някои неясноти относно екстрите и.Модела е GR-DVL167EG,той(модела)има DV изход за връзка с PC посредством USB порт та въпросът ми е тай като поддъжа всички функции с PC- то,а не е оказано,дали ще мога да я ползвам като WEB камера също?Или ако имате някакви впечатления от цифровите камери(въобще)на JVC моля да ги споделите!

Follow the Leader

Тема Re: Питане за една камера?нови [re: change]  
АвторDarkkiller (Нерегистриран)
Публикувано05.09.02 20:33

zdr man

zna4i az mnogo iskah kamera(we4e si kupih :)) otna4alo si misleh 6to da ne si wzema nqkoq wtora raka, oba4e ne namerih hubawa i zapo4nah da gledam za nowi. sprqh se na edno sony ot germanos 6toto moje na izpla6tane, oba4e malko sled towa si wikam - be 6to da ne dam malko powe4e i da si wzema cifrowa kamera. i otiwam az da razglejdam po magazinite i gledam w edin golqqqm magazin pusnali JVC-ta na demo rejim. dobre izglejdat i to4no togawa ima6e promociq na to4no towa JVC za koeto pita6. normalno struwa6e 1499lv., no sega be6e 1399lv. 4oweka deto prodawa6e tam mnogo mi go hwale6e, no az re6ih malko da se porowq za ne6to po-dobre. a i ne mi haresa 4e nqma wazmojnost za slagane na smartmedia karta(powqrwaj mi bez takawa prosto ne moje da prawi6 snimki). takawa karta mi razprawq toj imali po gornite modeli - 2000lv i nagore. za kasmet to4no togawa gledah w internet za kameri i popadnah na edna promociq na "tehnomarket ewropa" za edin samsung VP-D76 - nego si kupih, za6toto ima smartmedia 8MB, DV izhod, USB, S-Video i AV ishodi. Strahotno ka4estwo na kartinata ima - polzwa kakto se se6ta6 miniDV kaseti i struwa5e 1119lv. (ne promocionalnata i cena e 1534lv.) Ako oba4e tarsi6 naistina ka4estwo - wzemi si sony. predi den-dwa gledah po tv reklama na JVC cifrowa kamera i ne mi haresa nikak.

zna4i za towa deto go pi6e6 dv izhod za wrazka s PC posredstwom USB port - nqma takowa ne6to. DV izhoda si otdelen izhod-za nego ti trqbwa specialna platka za PC(IEEE1394 Firewire), a USB porta obiknoweno se polzwa za swalqne na snimki na PC-to i za polzwane na kamerata kato web kamera.
towa e zasega

ako ima6 waprosi pitaj

Тема Re: Питане за една камера?нови [re: Darkkiller]  
Автор SEABOY (Made in Varna)
Публикувано05.09.02 23:09

Човека пита за съвсем друго нещо, приятел Това да се ползва камерата като WEB..., зависи от софтуера, с който работиш. Но при всички положения ще ти трябва кепчър-карта или платка IEEE1394. Тези другите изходи | USB, D. STILL PICTURE, RS232 | са за сваляне на снимки. А за марките... JVC са добра марка, но точно за камери | че и цифрови|... В тази област напред с материала са: SONY, PANASONIC, CANON... Първите са най-добри, но цените им са доста високи. Моят фаворит е PANASONIC. Примерно моделите DS27, DS28 въпреки, че от 2001-вата притежават доста ценни екстри. На първо място - ЦВЕТЕН ВИЗЬОР!!! И още: място за поставяне на осветление, снимане при пълен мрак, сензор за движение. При това цената на DS27 беше само 1240 лв. в Метро.

Хубаво е лятото да бъдеш на море, шопите са тука и купона си тече...

Тема Re: Питане за една камера?нови [re: SEABOY]  
АвторDarkkiller (Нерегистриран)
Публикувано06.09.02 15:25

ami hi4 ne sam saglasen s tebe

az sam bez kakwato i da e capture karta i moga bez nikwi problemi da si polzwam kamerata kato web kamera i to prez USB(ne samo da swalqm kartinki).

SRAMOTA e da laje6 4oweka 4e 6tqlo zadaljitelno da mu trqbwa capture karta!!!
za mnogo golqmata ekstra na panasonic-a - cweten wizior - ima si i toj nedostatazi - powe4e galta ot bateriqta i powe4e izmarq okoto.

Тема Re: Питане за една камера?нови [re: Darkkiller]  
Автор SEABOY (Made in Varna)
Публикувано06.09.02 23:51

Виж за USB-то си прав. За WEB, през него става. Но за друго...
А за цветния визьор... какво да ти обяснявам Те професионалните камери затова са с цветен... За да изморяват очите на оператора

Хубаво е лятото да бъдеш на море, шопите са тука и купона си тече...

Тема Re: Питане за една камера?нови [re: SEABOY]  
Автор Mixy (почетен член)
Публикувано07.09.02 11:53

> JVC са добра марка, но точно за камери | че и цифрови|...

Доколкото си спомням, JVC беше една от първите фирми, пуснали цифрови камери за mini-DV формат, че даже и бяха обрали сума ти награди ...

Mixy

Тема Re: Питане за една камера? [re: Mixy]  
Автор22 (Нерегистриран)
Публикувано08.09.02 17:22

Mixi, po-dobre si zadai vuprosa koja e firmata kojato purva vuvejda DV formata i koja e firmata prez kojato izlizat pochti vsichki novovuvedenijja. A za JVC......neshto propuskate da kajete za mehanikata, no dano choveka porazpita tuk-tam che da mu stane jasno.

A za prodavacha che hvalil kamerata....hahahahah....toi i "krasnaja zvezda" ot 57 godina shte ti pohvali ako shte ja kupuvash.

Тема Re: Питане за една камера?нови [re: 22]  
Автор Mixy (почетен член)
Публикувано09.09.02 21:23

Всички фирми, както и дистрибуторите и продавачите им разправят, че техните продукти са най-добрите ...

В интерес на истината, в момента нямам нищо на JVC в къщи, но техните камери ме заинтригуваха от известно време. Повечето ми техника е на Matsushita, качествена е, но не блести с параметри. А иначе, почти всеки има частица от JVC у дома - по стандарта VHS работи всеки втори видеокасетофон в света.

Mixy

Тема Re: Питане за една камера?нови [re: Mixy]  
Автор Beeblebrox (Zeyphod)
Публикувано09.09.02 23:09

Хм, мисля, че няколкото все още работещи Betamax домашни видеокасетофони съвсем не правят 50%, така че дялът на VHS е значително повече.

Като собственик на MiniDV камера Panasonic вече почти 3 години и в резултат на доста проучвания и проби (чисто аматьорски, разбира се), бих дал следните съображения:

1. При камкордерите качеството по закон е право пропорционално на парите. Хубавото е скъпо, няма далавери, както при някои други електрони компоненти. От тази гледна точка - която и да марка, но колкото можеш по-скъп модел. Те производителите не са много - Sony, JVC, Canon, Panasonic и Samsung. Лошо или добро за парите си нема.
2. Който и да е камкордер, с каквито и да е екстри и висока цена, може да прави добре само едно - видеозаписи. Хич и не прави сметка да правиш фотоснимки с него, и най-евтината дигитална фотокамера ще се справи с пъти по-добре и накрая ще забравиш за тази опция на камкордера.
3. Nightshot (снимки при 0 luxa) досега не съм чул да е било използвано от някой.

Да, единственият случай, при който някой продавач може да каже нещо лошо за стоката си, е само ако прецени, че е твърде евтино за теб и иска да ти пробута друго по-скъпо.
Между другото, едни от най-добрите ревюта, които съм чел, са за камкордери Canon.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.