Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:34 13.07.25 
Техника
   >> Audio/Video & HiFi
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Lampow usilwatel s 6P3Cнови  
Автор lvolll (A008)
Публикувано15.07.02 19:33

Slushah skoro usilwatel na lampi i mnogo se wpechetlih ot kachestwoto na zwuka,
I tyj kato 12W lampow HiEnd usilwatel struwa nad 500$ reshih da si naprawq, namerih lampi i kupishta shemi.

Tyrsq fenowe na lampowi usilwateli za obmqna na opit, shemi i lampi.

Тема Re: Lampow usilwatel s 6P3Cнови [re: lvolll]  
Автор lvolll (A008)
Публикувано15.07.02 19:45

ta ... nqkoi ima li opit s lampi 6P3C
(chuwal sym che kitara na Erik Kleptan e s takiwa lampi)

dwutakten HiEnd usilwatel 10-20W, klas A

namerih mnogo shemi i tyrsq sywet na koq da se spra.
zashtoto 500$ ne mi se dawat za neshto koeto smqtam che moga i sam da si naprawq.

Prawil sym i slushal mnogo tranzistorni usilwateli no zwuka na lamptowiq usilwatel me wpechetli.

Тема Re: Lampow usilwatel s 6P3Cнови [re: lvolll]  
Авторvalvemaster (Нерегистриран)
Публикувано17.07.02 13:32

Направи си еднотактен (по-добре свири, има си физични обяснения за това и наистина е така). Ето един линк с руските 6П3С:
http://altnet.ru/~valves/texts.htm
"практически статий", втората по ред. Има и описание на изходния трансформатор, което е 60% гаранция за успех при реализация.
При двутактен клас А с тези лампи не можеш да постигнеш повече от 7-8 вата, а ако ги включиш в паралел (по 4 лампи на канал), тогава получаваш 15-16 вата. По-добре си намери мощни триоди - например 6С33С (има ги в центъра по 30лв броя), ама трудно се намират керамични цокли за тях... Иначе с тази лампа постигаш 12-20 вата еднотактна мощност (в зависимост от схемата) и много добро звучене. Е, КПД е доста малък, и ти трябват мощни захранващи трансформатори (само отоплението на тази лампа е 6,6 А).

V.

Тема Re: vapros kam valvemasterнови [re: valvemaster]  
Авторivo (Нерегистриран)
Публикувано17.07.02 21:51

можеш ли да ми препоръчаш някои саит с решения за EL34 .става ли от тях HI FI усилвател.В какъв режим препоръчваш да работят.Благодаря предварително.

Тема горния въпрос е от друг ivoнови [re: valvemaster]  
Авторivo (Нерегистриран)
Публикувано17.07.02 21:59

уточнение

Тема Re: vapros kam valvemasterнови [re: ivo]  
Публикувано18.07.02 10:02

По принцип аз не съм фен на EL34 - руските 6П3С имат по-топло звучене (аналога е 6L6), а са и по-евтини. А за EL34 има много повече схеми из нет-а - просто използвай търсачка и ще откриеш! Аз просто не съм събирал линкове за тази лампа, sorry. Иначе за режима - еднотактен клас А (то е ясно) - с една лампа в триодно включване получаваш около 5-7 вата, а в пентодно - 10-12.

V.

Тема Re: valvemastet [re: valvemaster]  
Автор lvolll (A008)
Публикувано18.07.02 12:39

Blagodarq za infoto,
Tozi link sym go gledal, shte probwam i s ednotakten.
No sega sym reshil da probwam s dwutaktel s po dwe lampi 6P3C. Imam probvlem w izbora na izhodniq transformator. Cheta ima mnogo warianti na nawiwane, i sekcionirane.

Mozesh li da mi predlozish shema i traf ili az da ti izpratq kakwoto imam da mi preporychash shema.

Ako si w Sofiq moze da se sreshnem f2f da obmenim info

burgas70@yahoo.com

Тема Re: valvemastetнови [re: lvolll]  
Публикувано18.07.02 13:37

Двутактен... Ако е в клас А пак ще получиш 6-8 вата изходна мощност. Ако е в АВ - от 20 до 40 вата. Ама не е същото (имаш и обратна връзка)... Има много лампови усилватели клас АВ, дето свирят много по-зле от транзисторни такива. На тебе какво ти трябва - голяма мощност или качествен звук? Не че не може и двете да се комбинират в един усилвател, ама тогава цената доста се вдига и не си струва да се трепеш да го правиш...Не съм навивал трафове за двутактни усилватели, но знам как става, ама сметките трябва сам да си ги направиш.

V.

Тема Re: valvemastetнови [re: valvemaster]  
Автор lvolll (A008)
Публикувано18.07.02 18:44

Tozi koito slushah i me wpechatli (za500$, rychen trud na edin daskal ot TU-Varna)
e s 2x6P3C 1x ECC81 na kanal mislq che e dwutakten no maj nqma obratna wryzka, no ne sym siguren i e 10-12W i swiri strahotno

iskam neshto 10-20W s 6P3C (imam takiwa) s x2 ili x4 lampi na kanal i da swiri po hubawo ot tranzistoren

Тема Re: valvemasteteeeeeeнови [re: lvolll]  
АвторProfan (Нерегистриран)
Публикувано18.07.02 20:22

Valvemaster az nishto nerazbiram ot hi-fi i zvuk,ama imam chuvstvoto che si mnogo jak razbirach na tija xvatki...kato enziklopedija si. i se radvam naistina.
Abe interesuva me kakvo znachi tezi klasove(A,AB,B)? Kakva e tazi klasifikazija i kak se opredelja. Bez bazik,vse sam se chudil i mi e interesno da naucha. Mersi:)

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.