Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:34 06.11.25 
Техника
   >> Audio/Video & HiFi
Всички теми Следваща тема *Кратък преглед

Тема PC->Reciever  
АвторSgromolenko (Нерегистриран)
Публикувано11.01.02 21:57

Njakoj ot tuka moje li da mi kaje dali SB Live 5.1 kato se wyrje s coax. digitalen kabel kam recievera i shte mu predava po tozi kabel i 6te kanala ot surrounda. Ne stava vapros za filmi (shtoto filmi gledam i sega na DD 5.1 s decodera na recievera i SBLive Value) a za igri, mp3 i t.n. Naj veche za igri de! I ako njakoj e oshte po navytre s materiala - po kakyv nachin zwukovata karta kodira signala w 5.1 - AC3 codec li se izpolzwa? Trjabva li da ochakvam kato pleivam igra na recievera da swetva DolbyDigital/DTS?
10x za mnenijata vi!

Тема Re: PC->Recieverнови [re: Sgromolenko]  
Автор airhead (въздухар)
Публикувано11.01.02 22:11

доколкото знам още няма игри с DolbyDigital(=AC3) звук. сони май се опитваха да правят такова нещо в ПС2, ама не знам дали успяха, а даже и да са успели, тогава си връзваш ПС2то към ресивъра и готово

Убеден ли си че въпросната карта има коаксиален изход? Понеже аз имам CTLive Player, и определено няма такъв изход

по принцип по коаксиален кабел се предават и 6те канала

За мп3 не ти трябва DD

It's nice to be important but it's more important to be nice.

Тема Re: PC->Recieverнови [re: airhead]  
АвторSGROMOLENKO (Нерегистриран)
Публикувано12.01.02 00:02

Laiva mi sas sigurnost ima SPDIF shtoto w momenta slusham sting prez nego. Na recievera sweti DVD COAX za input i STEREO za sound mode. Syotvetno sa aktivni samo ljav i desen main speaker-i. Live-to mi e 4.1 digital! Ne e 5.1, obache kogato gledam DVD puskam AC3 signala napravo kym spdif-a bez da go dekodira powerdvd-to! I imam DD zwuk. Celta mi obache e, kato igraja da chuvam zwukove i ot zadnite kanali! Teja tehnologii EAX, A3D i t.n. ne sa li sazdadeni za taja tzel? A subwoofera i centera mislja che ne sa ot tolkova goljamo znachenie za igrite! Ili naj-malkoto moje i bez tjah na parvo vreme!
Po princip w momenta polzwam analogovite izhodi za taja cel. Shte mi se obache ako ima variant da go mina prez digital-a. Struva mi se, che ka4estvoto se podobrjava znachitelno.

Тема Re: PC->Recieverнови [re: SGROMOLENKO]  
Автор airhead (въздухар)
Публикувано12.01.02 01:35

да за SPDIF се оказа, че си прав - и на моята има такъв, просто не съм се замислял

Звукове от задните канали ще си чуваш, въпросът е че те са аналогични като тези от предните, т.е. ляв=заден ляв, десен=заден десен, а няма да има ефекти като преминаването на хеликоптер от предните към задните, просто щото игрите още не го могат

за суббаса не си прав - за игрите просто е задължителен

какво те кара да мислиш, че аналоговото е по-лошо от цифровото? Най-големите маниаци на тема hi-fi(т.нат аудиофили) имат лампови усилватели за десетки хиляди зелени и грамофони за още толкова

It's nice to be important but it's more important to be nice.

Публикувано12.01.02 15:52

Ti napravo me popari! :((( Egasimusi i rabotata - igrite da njamat zaden swuk :(( I toja reciever samo za filmi li da go polzwam :(
Imash li info dali Audigy poddyrja takava tehnologija i koga se ochakvat igri sus syrround zwuk? Predpolagam che unreal2, SoF2, Doom3 i t.n. shte napravjat neshto po vyprosa, shtoto mislja razlikata shte e ogromna!
10x za informazijata!

Публикувано12.01.02 16:00

I zabravih da te pitam, mislish li, che ima smial da si upgreidvam liva do live 5.1? Pri polojenie, che recievera mi dekodira AC3 signala, a nito winamp, nito igrite poddarjat DD 5.1 i DTS?

Автор AgentOrange (Figure in black)
Публикувано13.01.02 16:20

Бре... бе реших да мина през тоя клуб, да задам някой друг глупав въпрос, пък случайно отворих и ваш'та темичка.... Та - игрите не енкодират звука си в AC3 или DTS, но една немалка част от тях поддържат същински триизмерен звук. Трябва просто да са съвместими със ЕАХ. Правят го доста игри - например Half-Life, Undying, Max Payne (за последното не съм сигурен). Тия дни преигравах Undying, и все още имам страхова невроза от кошмарните пространствени звуци.... В случая възможностите им са използвани адски добре - примерно като чуеш някакъв гърлен рев изотзаде се насираш от страх. Ако колонките са разположени на подходящи места и по подходящия начин преживяването става неповторимо.

I am sick and tired of being sick and tired

Автор Mgla ()
Публикувано21.01.02 11:16

Абе хора вие чували ли сте за Dolby ProLogic Surround??? Настрой си ресивъра така и всички игри излезли през последните 2-3 години ще са ти с 3d audio, само дето отзад ще е моно. Иначе въобще не ти трябва Live!5.1, той има вграден декодер и 5+1 аналогови изхода и щом имаш ресивър нямаш нужда от това.

Mgla

Всички темиСледваща тема*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.