|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | >> (покажи всички)
Тема
|
не пипат ли грубо BG археолозите?
|
|
Автор | watch (Нерегистриран) |
Публикувано | 26.07.05 21:13 |
|
аз ли се се заблуждавам или наистина в археалогията не се използват ръкавици. Сега с това откритие на трак. владетел има и органични артефакти - обувки и др. т.е. има работа и за микробиолози и т.н. Сещам се и за др. моменти - на един др. обект даваха как вдигат с багер някаква архитектурна част но толкова левашки че тя се строши. Едновременно новинаря четеше колко велик откривател е Китов.
И каква е тази традиция да се кичат с намерените вещи, да пият от чашите и прочие - защо е това неуважение, тия хора нямат ли респект към старините?!
| |
Тема
|
Re: не пипат ли грубо BG археолозите?
[re: watch]
|
|
Автор |
Ziezi (ex quo Vulgares) |
Публикувано | 26.07.05 21:57 |
|
Археолозите ровят костите, ти си се загрижил за някакви дрънкулки и камъни. Човекът го погребали за да почива в мир, но идва науката, а както знаем пред нея няма прегради.
Науката е страшилище! Науката искаше, а и май още иска, да победи Природата. Представете си какво ще стане, когато науката победи Природата
| |
Тема
|
[re: Ziezi]
|
|
Автор |
N1mbus (абориген) |
Публикувано | 26.07.05 22:07 |
|
Представете си какво ще стане, когато науката победи Природата
Няма да стане. Природата е търпелива, но и тя си има система за самосъхранение. И ще я задейства като му дойде времето. Просто не е опрял ножът до кокала.
С уважение,
Rex Mysorum
| |
Тема
|
Да беше само това
|
|
Автор |
deLake (sir) |
Публикувано | 26.07.05 22:19 |
|
Ами че са запиляли предполагаемите кости на цар Иван Александър и царица Сара-Теодора. Индиана Джоунс е цвете пред тях.
| |
Тема
|
Re: Да беше само това
[re: deLake]
|
|
Автор | Lord Dark (Нерегистриран) |
Публикувано | 26.07.05 23:05 |
|
Де да беше само това - нашите "археолози" повечето са големи марлячи. първо че разкопават обектите с темповете на комунистическите петилетки, няма да ви казвам какво се унищовара в това бързане. освен това много малко от тях изграждат керамични гробища, където да се съхранява за идните поколения масовия керамичен материал. ако се разкопава некропол костите се изследват набързо смесват се и се закопват някъде - така че други археолози ако ги намерят след 500 години ще се хванат за главата. и на последно място - археолозите НЕ крадат цените находки от обектите си - те си държат на авторитета, но крадат много яко от парите отпуснати от държавата и спонсори за разкопаването на даден обект. та общо взето нашта археология е на нивото на археологията на западна европа в края на ХІХ век.
| |
Тема
|
[re: N1mbus]
|
|
Автор | ГЪrъл (Нерегистриран) |
Публикувано | 27.07.05 00:46 |
|
Много си прав - като й изцицаме нефта, нито за багер ще има, нито за победата над нея ще има...
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Kroger (flash) |
Публикувано | 28.07.05 05:50 |
|
"И каква е тази традиция да се кичат с намерените вещи, да пият от чашите и прочие - защо е това неуважение, тия хора нямат ли респект към старините?!"
И мен това ме дразни. Китов може и да е добър изследовател, обаче да се гаври с намерените тракийски старини, принадлежащи на тракийския цар е нещо много лошо. Мисля, че Китов се вживява като богопомазан да прави това и преиграва.
Това няма нищо общо с археологията, поне спред мен (макар и да не съм археолог).
Your flight, Boeing 777 - 300
| |
Тема
|
[re: Kroger]
|
|
Автор | watch (Нерегистриран) |
Публикувано | 28.07.05 13:56 |
|
Ами дразнещо си е - намерят пръстен, айде на пръста; намерят венец, айде на главата - и това по телевизията. Дано само не намират тоалетна чиния. Извинявам се много, обаче трябва ли да си оставят мазните отпечатъци навсякъде? Археологията в голяма степен е като криминалистиката и важи принципът за минималното въздействие в/у "уликите". Аз също не съм археолог, ама като ги гледам и те не са.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Цeзap (непознат) |
Публикувано | 29.07.05 03:51 |
|
Народът си е казал "всяка жаба да си знае гьола" - като учите и като станете археолози няма да говорите такива глупости, а до тогава по-добре не развивайте подобни дивотии!
| |
|
Какво? Ще цензурираш ли?
С уважение,
Rex Mysorum
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | >> (покажи всички)
|
|
|