|
Тема
|
kakvo pravi alpinistite samotni dushi
|
|
Автор |
joro ot burgas () |
Публикувано | 05.06.00 22:07 |
|
zasto taka se poluchava,che tezi ,koito sa se otdali na tozi sport niakak si izcialo ,trudno namirat hora s koito naistina da tvoriat alpinizam??????
| |
|
:))
Забелязала съм че е така. И аз не мога да си го обясня.
Аз не съм алпинистка, но не съм и "гъз-път-да-види-туристка". Никога не съм имала куража да изкарам курс. По принцип винаги съм била навита да се пробвам на нещо малко и лесно като за първи път, със приятелите ми алпинистите.
Обаче пустия им характер , Жоро, не щат и това е. Викат ми...: "ходи на курс първо!"... Ей това е , винаги съм се чудила защо е така.
| |
Тема
|
kakvo pravi alpinistite samotni dushi
[re: joro ot burgas]
|
|
Автор |
аа () |
Публикувано | 06.06.00 17:16 |
|
Как сте бе баирбудали.
| |
|
zdravei..radvam se che niaakoi vse pak ima mnenie po tozi vapros zastoto toi ne e malovajen i naistina e ot znachenie za vseki edin ot nas...alpinizmat e interesno nesto i vsichko koeto napravish za svoeto usavarshenstvane ste ti nosi radost i udovolstvieto ste bade palno...a kolkoto do dumichkata priatel---trudna duma..mnogo tejka i mnogo boleznena...koi moje da se nareche priatel??spored men chovek ,koito vav vseki edin moment 4e gotov da se jertva za teb,da bade do teb,da ti vdahne uverenost v tejki minuti na izpitanie.....i oste mnogo mnogo nesta.....no ne malovajni...za tova partnioar e po-lesnata duma,no va alpinizma tova ne e napalno dostatachno...nujno e nesto poveche..partniaorat triabva da bade izgradena lichnost i stabilen kato chovek....a kolkoto do parvite stapki \v alpinizma--naistina e hubavo da izkarash niakakav kurs za nachalno obuchenie i postepenno da navlezesh v nestata..tova E ZA TVOIATA LICHNA BEZOPASTNOST...postepenno sas vremeto i, i v zavisimost ot choveka s koito katerish ste pridobiesh i vsichkite ostanali umenia..nujno e mnogo tarpenie i uporitost....badi uverena v sebe si ,ako naistina iskash da go pravish..pojelavam ti uspeh..i ne prestavai da mechtaesh...a i da mi pishesh razbira se................................ joro
| |
|
Радвам се Жоро че продължаваш да ми отговаряш. Това е цяло чудо като се има впредвид че вие-алпинистите не сте много разговорливи. Това е другото качество , което ми е направило впечатление.
И сега , като си се отворил на приказки , разкажи на аудиторията , която следи разговорите и на мен нещо за твоето начало като алпинист.
Как се запали , какво направи за да започнеш , кой ти беше най-добрия учител, преди колко време беше това :))) ... и такива неща.
Ако тръгне разговор , може и повече да те питам.
Сънбърн
| |
|
heiiii,sunburn...I KOMPANIA ;)))..
AMI TAZI istoria si vvodi nachaloto ot uchenicheskite mi godini..no togava se podvizavah samo kato turist oi exkurzionni sas uchitelite..po kasno prodaljih sas turizma..i prez 95 si zapochnah da se zanimavam s pesterno delo.....iskah da se zanaimavam sas alpinizam,no niamah iasna predstava kakvo tochno e alpinizam..2 godini biah pesterniak ,no nestata nre biaha takiva kakvito ochakvah....samo iako piene i masi,i proiaVITE MALKO kucaha,makar che ne lipsvaha kato organizacia...v kraia na 96 napusnah kluba,no si imah chudesni priateli ot tam..kakvo boigatstvo....neocenimi..naistina...sabrahme se niakolko choveka--sntusiasti,koito iskahme da pravim stena za sportno katerene v burgas i da se zanimavame po seriozno s tezi nesta..i sazdadohme parviat alpiiski klub v grad burgas...s pomostta na georgi temelkov nestata potragnaha..toi ni provede parviat alpiiski lager za ANRB i ni dade nasoki,v koito triabvashe da se organizirame...vsichko tragna dobre..bih kazal shemetno....niakoi ot moite priateli se zanimavaha strogo samo sas sportno katerene,a az se otdadoh izcialo na alpinizma...v sozopol se zapoznah sas grupa chehi i te me pokaniha da otida v chehia da pokaterin..taka i stana..posle hodih s tiah vav VYSOKITE TATRI../MART,98/ tam beshe mnogo hubav...napravo neveroiatno....nemojeh da poviarvam che tova mi se sluchva....varnah se napravo stastliv ....mnogo poveche ot kolkoto ochakvah..
tazi godina prekarah pochti cialata vav sliven.katerih glavno s radka temelkova i ivan temelkov.....togava mi doide i ideiata da napravia opisanie na marshrutite i katerachnite obekti vav slivenskiat balkan...izkateril sam i opisal pochti vsichko..../glavno vav svrazka sas radka temelkova,koiato me nasochvashe po marshrutite/.....1999 beche naipolzotvorna za men..katerih mnogo.naistina i pak kato partniaor mi beshe radka temelkova .../saprugata na georgi temelkov--moi trenior/....ta za izminalata 99 biah napravil blizo 130 izkachvania...naistina zvuchi seriozno..
i taka..mnogo dalja na semeistvo temelkovi..te biaha tezi,koito mi pokazaha patia i me nasochvaha zamagleniat i neiasen tunel na balgarskiat alpinizam......imam ogromnoto jelanie da napravia mnogo kato al[pinist...za jalost vsichko do parite opira.. a tova malko ili mnnogo ogranichava....
ot skoro zapochnah da se zaanimavam po seriozno i sas sportno katerene,za da podobria tehnikata si... treniram zaedni sas boiko lalov/burgas/nacvionalen sastezatel po sportno katerene/treniorame na malkata mu stena ,koiato napravi vav staiata si.....
ta taka daje imam veche niakolko uchastia vav sastezania..no ne hodia da sesastezavam za miasto,a prosto zastoto obicham da sam sred hora i tova mi dostavia radost...
takav sam si az...tova e moiata skromna istoria.....
imam si mechti i poviarvaite mi iskam da gi osastestvia....i ako ima edno lesno ot balkana noiama da se vrastam...stiga da imashe s kogo da hodia........
tova e ..pishete mi ..ste se radvam da naucha i vashite istorii...
badete zdravi JORO NEDIALKOV/OT BURGAS/
| |
|
Ne mislq 4e alpinistite sa 4ak tolkova samotni du6i. Prepolagam 4e vseki e 4uval prikazkata za krastavite magareta ta taka e i s na6ego brata alpinista. Vqrno 4e za pove4eto hora toj si ostava nerazbran, no kakvo ot tova. Hubavoto na alpinizma e 4e se sazdavat mnogo cenni prijatelstva. I si mislq 4e tova e dostata4no. Ne e vajno koli4estvoto, a ka4estvoto nali taka.
| |
|
napalno sam saglasen s teb,dore..mnogo e vajno e kakvi sta badat priatelite..kakvi ste sa tehniote vijadania zaa jivota i priatelstvoto.....poniakoga si mislia che chovek kolkoto poveche priateli ima tolkova poveche useshta samotata v sebe si,zastoto ne vinagi ostava RAZBRAN ILI NA PRIATEKLSTVOTO SE OTGOVARIA S ISTINSKO PRIATELSTVO...a za palninata,za alpinizma tova e mnogo vajno uslopvie--priaterlite da sa istinski i otgovorni hora bnakoito vinagi mojesh da razchitash vav tejki momenti..zastoto poniakoga kogatop jivotat ti visi na kosam te sa tezi koito biha mogli da badat ili da ne badat do teb ....
a alpinistite --nie smer si chisto i prosto stranni ptici......
| |
|
|
|
|