|
|
|
Тема
|
Ясновидец?
|
|
| Автор | мътнoвиждaщ (Нерегистриран) |
| Публикувано | 19.01.06 20:17 |
|
|
Търся координатите на Стефан от Айтос - ясновидец и не знам още какъв - телефон,адрес, ориентир в града, отзиви и мнения от личен опит?
| |
|
Тема
|
Re: Ясновидец?
[re: мътнoвиждaщ]
|
|
| Автор | z (Нерегистриран) |
| Публикувано | 21.01.06 11:02 |
|
|
ami kato vlezi6 v grada koito i da pita6 6te ti kaje za nego no znam 4e trabva da si zapisi66 4as v 06.00 i posle 4aka66666
| |
|
Тема
|
[re: z]
|
|
| Автор |
MoPcKu (известен) |
| Публикувано | 01.02.06 11:51 |
|
|
а добър ли е? Дайте повече инфо?
къде ми е кокЪла
| |
|
Тема
|
[re: MoPcKu]
|
|
| Автор | z (Нерегистриран) |
| Публикувано | 02.02.06 13:19 |
|
|
neznam moje i da poznava,az ne vqrvam na takiva ne6taa.i za tova ne me interisuva
| |
|
Тема
|
[re: z]
|
|
| Автор |
MoPcKu (известен) |
| Публикувано | 05.02.06 20:27 |
|
|
Е, добре де какво се чува за него някакви отзиви?
къде ми е кокЪла
| |
|
|
|
toku 6to pisah za nego-sme6en e,tva me qd 4e zablujdava horata i mu vqrvat,i taka moje i da vzemat gre6no re6enie za jivota si
| |
|
|
|
Това е езическо суеверие, против което Библията всякога се е борила най-усилено, като е налагала смъртно наказание на тия, които са се занимавали с подобни работи. "Да не се обръщате към тия, които извикват душите на умрелите, казва се в Библията, нито да ходите при вълшебници, за да се осквернявате чрез тях (Лев. 19, 31). "Ако някой се обърне към тия, които извикват духовете и към вълшебниците... Аз ще обърна лицето си против него и ще го изтребя от народа му" (Лев. 20, 6). "Мъж или жена, които се занимават с извикване на духовете, или са магьосници, трябва да се умъртвят, с камъни трябва, да се убият" (Лев. 20, 27).
Също тъй строго се отнасяла и църквата към всички лъжепророци, мними ясновидци, магьосници и влъхви, каквито са били в апостолско време Александър Ковач, Иминей, Филит (1 Тим. 1, 20; 2 Тим. 2, 17; 4, 14) и Симон Влъхва. За последния се казва в Деяния на апостолите, че правел магии и омайвал народа Самарийски, като казвал за себе си, че е велик някой си, а народът го смятал за велика сила Божия... защото дълго време го омайвал с магиите си" (Деян. 8, 9 - 11). Но, когато по-късно, след като станал християнин, поискал пак да се занимава с подобни работи, апостолите го отлъчили от църквата.
Свети ап. Павел поставя магьосничеството наравно с идолослужението, ересите и убийството и казва, че тия, които се занимават с тия работи, няма да наследят царството Божие (Гал. 5, 19 - 22).
На това основание и църквата наказва вълшебството със същата епитимия, с каквато и убийството (Пр. 72 Вас. Вел.).
| |
|
|
|
| |
|
|
|
|