|
Тема
|
На кой стадион в софия може да си тича човек?
|
|
Автор |
kosio.86 (непознат
) |
Публикувано | 26.09.09 20:39 |
|
Вярно, че идва зима, но все пак ме интересува на кой стадион мога да отида да потичам. Ясно, е че Васил Левски не е за тази работа. Аз съм ходил на Раковски зад НДК, някой друг да предложи друг стадион, който е отворен за хора искащи да потичат. Виждал съм и един близо до Плиска, на който тичат хора, ама чух, че там им пели спънки от трениращите там професионално.
| |
Тема
|
Re: На кой стадион в софия може да си тича човек?
[re: kosio.86]
|
|
Автор |
Ognen_Demon () |
Публикувано | 27.09.09 23:15 |
|
доколкото разбирам въпроса е "къде да тичам на закрита писта" а не "на кой стадион да тичам".
щото всеки стадион на който не е заключено и не те гонят и не ти пречи да потичаш на сняг ще ти свърши работа иначе. предната зима един ден случайно разхождайки се по Септември видях един дето спокойно си тичаше в снега. разбира се ако не те притеснява тренировка на открито. по същата логика може и в парк - виждал съм в парка Заимов сутрин една мацка на около 35-45г да тича без да и пука. аз лично миналата зима понякога тичах по улиците в квартала като няма лед
а иначе отговора е - незнам.
по-скоро въпроса който си задай е - колко ти е мерак да тичаш? и колко тичаш изобщо? с мерак стадион не ти трябва. нито снега ще те притесни. ако си jogger и тичаш 10-20мин - какво толкова да е в парка? разбира се при тичане на открито на минусови температури трябва да внимаваш как си облечен и да имаш близко място за преобличане или направо да си до вас. при по-екстремни условия макар че това не е истинско тичане ама и една пътека в зала става. тъкмо можеш да потренираш и с уреди.
виж ако тичаш по-сериозно, да кажем от 5км нагоре, значи си сериозен мераклия. аз съм от тоя вид. не съм професионалист нито съм бърз, затова наблягам на обема (разстоянието) и тренирам с един от софийските отбори. зимата сме на Васил Левски. незнам ти какво не му харесваш. да, залата е задушна и зимата е задръстена, но пък често е по-добре от нищо.
прецени си от кои си, какво искаш и реши какво да правиш. аз планирам тази зима част от тренировките да са ми в парка до нас стига да не е заледено. а идея - мога да тичам в тревните площи - те няма да са заледени. говорим за парка Боримечков. просто действа много свежо. за облекло - дълъг клин, фанелка дълъг ръкав, тънка жилетка с цип и яке от дишаща материя, ръкавици и тренировъчни маратонки от синтетична материя - няма грешка. а и е много весело като гледам как удивено ме гледат хората. аз и без друго и сега съм сензация щото съм единствения полу-нощен уличен бегач и цепя мрака с едни светлини като тичам от офиса до нас ма дреме ми
както вече казах - въпрос на мерак
| |
Тема
|
[re: Ognen_Demon]
|
|
Автор |
kosio.86 (непознат
) |
Публикувано | 29.09.09 09:43 |
|
Благодаря за отговора. Всъщност търся стадион отворен за тичане без да си се записал някъде да тренираш. Не търся закрита зала, ходил съм да тичам и Ноември на открито, на стадион- естествено подходящо облечен. Преди тренирах на Раковски, обаче нещо ми стана много далече този стадион, но ако трябва ще ходя и до него. Въпросът ми е дали някой друг знае подобни стадиони. Преди тичах и в Борисовата, но аз предпочитам да тичам определено разстояниие, а в Парка е малко трудно това да се определи +, че има нанадолнища и изкачвания...
Поздрави
| |
Тема
|
|
|
Автор | kyk (Нерегистриран) |
Публикувано | 29.09.09 13:09 |
|
Мисля че на стадион"Академик"-в кв."Гео Милев" можеш да си тичаш на спокойствие без да се записваш никъде.
| |
Тема
|
[re: kyk]
|
|
Автор |
Ognen_Demon () |
Публикувано | 29.09.09 15:38 |
|
Косьо трябваше да почнеш с това че ти трябва разстоянието.
значи в борисовата стадиона на армията е място което ще ти реши проблема, тренирали сме понякога там. не говоря във стадиона а около него - тръгваш от фен-магазина на цска покрай масите за тенис, паркинга и после по нанагорнището и така обикаляш целия стадион отвън. тренера беше казал че преди са го мерили и са го изкарали 1050м. ние си броихме обиколката все едно че е 1000м.
а за нанагорнищата и нанадолнищата не си прав - супер са си. аз само на равно полудявам.
освен това ми прави впечатление че задаваш въпрос за бягане (1), на открито (2) и искаш да тичаш определено разстояние (3) от което се питам дали не се готвиш за маратона идния месец
ако е за него да знаеш че за ученици дистанцията е пак 3.5км, следващата е 8.5км - говорих с организаторите тая седмица и е окончателно. та правиш 8 обиколки на армията и си подготвен. освен ако не се готвиш за по-дългото, но тая година няма да има 20км и 42км - ще има само 26км единствено. аз лично се готвех за 20-22км и сега съм в шах и още не съм решил какво ще бягам. 8.5 ми е твърде късо, 26 досега пък не съм тичал но и за всичко има 1ви път...знам ли...
а иначе мисля Септември е отворен ма то там май няма какво да те спре - той си е разграден. незнам дали в НСА на малкия стадион...може би става и там ако си наблизо щото НСА е на майната си...
| |
Тема
|
|
|
Автор |
kosio.86 (непознат
) |
Публикувано | 29.09.09 17:17 |
|
Благодаря за отговорите - изключителни изчерпателни са!!!
Не се готвя за съзтезанието следващия месец- даже не знам за какво става въпрос. Моят спорт е друг и при него трябва да имам доста въздух. Аз въздуха си качвам доста чрез тичане + някои други упражнения, но без тичане е доста трудно!
Като дистанция търся някъде в диапазона около4, максимум 5 километра ( като темпото и разстоянието ми зависят от периода на подготовка), преди бягах 3 за около 12 или 13 минути вече не си спомням май 13, но скоро не съм си засичал, а само тичам в Борисовата.
От там идва и проблема, че маршрута ми минава през едно нанадолнище, където се претрепах веднъж от един камък, който бе достатъчно малък да не го видя, но и достатъяно голям да ме спъне, а след това нанадолнище идва нанагорнището, което си е продължително и ми се накъсва ритъма. Точно за това си търся стадион, където мога и да измеря, колко тичам ;-)
Иначе прав си парк е ок, само че напоследък като отивам горе долу раничко към 8 без нещо има доста хора, които си разхождат домашните животни и.. предполагам разбираш, че това е още е + за стадион
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Ognen_Demon () |
Публикувано | 29.09.09 17:32 |
|
на мене ли го казваш
в борисовата заобикалям и децата и тенис масите и кучетата дето ги водят и колите... да не говорим и друго - незнам дали изобщо в софия има други хахави като мене ама аз тичам и по улиците - често след работа отивам загрявам към 40мин и после 43мин тичане от болница Токуда до нас (почти пазара на Красна Поляна) и там светофари, коли, кучета, деца, тълпи, кво ли не. и мрак. в тая връзка лесно ще ме разпознаеш ако ме видиш че съм със светлини
така че знам за какво говориш. но около армията не е толкова лошо - колите и народа са само в долната част - при тенис масите. останалата част - широки алеи. нанагорнището е по-стръмно ако въртиш обратно на часовника. нанадолнището си е бая плавно направо не се усеща. пробвай. верно асфалта е поразбит ама какво да се прави.
свикнал съм.
инак в парка до нас (Боримечков) има нов асфалт от това лято. но незнам как да си измеря разстояние.
ти какво тренираш?
забравих: дето пита - състезанието е маратона на софия на 25ти окт. 10:00 пред Васил Левски. ако си ученик има дистанция 3.5км. иначе 8.5км и 26кмРедактирано от Ognen_Demon на 29.09.09 17:51.
| |
Тема
|
|
|
Автор | бpaвo нa тeб! (Нерегистриран) |
Публикувано | 19.07.10 12:45 |
|
случайно да си чувал щото явно си много светнат,че като бягаш по разни булеварди и улици дишаш всичкия вреден газ от колите?! ами супер спортуване!!! верно си луд
| |
|
|
|
|