|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Тема
|
За бягащите пътеки и цената на спортуването в къщи
|
|
| Автор |
tswete (usmihnato) |
| Публикувано | 23.05.05 15:54 |
|
|
Здравейте!
Аз съм майка на момченцето на снимката. Терзая се вече месеци, че не мога да вляза в спортна форма, защото сама го гледам и няма как да стигна до басейн или стадион без количка и бебе . Интересува ме преди всичко да се стегна, а не толкова да отслабна. Иска ми се да си купим бягаща пътека за не много пари, която да използвам за по час на ден (докато малкият спи например). Видях, че има механични на Кетлер за 400 лв. Въпросите ми са около това - каква е разликата между ел. и механична пътека, уредите на Кетлер сравнително добри ли са, има ли добри и на по-ниски пари. Таткото хич не е навит и на 400 лв и се чудя уредите втора употреба къде мога да ги намеря (има ли магазини специално за това) и струва ли си да търся използвани като не им знам качеството? Не съм претенциозна, допреди бягах на стадиона и добре се чувствах.
Помогнете ми, моля ви!
Поздрави от мен и Алекс
| |
|
Тема
|
Re: За бягащите пътеки и цената на спортуването в
[re: tswete]
|
|
| Автор |
Fast Taker () |
| Публикувано | 23.05.05 18:42 |
|
|
Това което си го измислила е хубаво, най-после някой да иска да спортува заради самия спорт . За съжаление не мога да ти помогна с избора на бягаща пътека.
Таткото да не се стиска за някакви си 400лв, даже тънко минава 
| |
|
Тема
|
Re: За бягащите пътеки и цената на спортуването в къщи
|
|
| Автор | batko (Нерегистриран) |
| Публикувано | 23.05.05 21:09 |
|
|
преди да купиш трябва да знаеш следното:
1.механична пътека на кетлер за 400 лв нова няма, това е цена за китайска или тайванска което не означава че лоша
2.разликата между ел. и механична пътека е че първата се задвижва от ел. мотор а втората я задвижваш ти. бягането при едната и при другата няма нищо общо и може да се каже че при механичната бягане няма
3.уредите на кетлер са най-доброто съотношение цена/качество
4.с механична пътека едва ли ще постигнеш това което искаш, ако неможеш да си позволиш електрическа (1000-1200 лв) по- побре търси други начини за стягане
| |
|
Тема
|
[re: batko]
|
|
| Автор |
tswete (usmihnato) |
| Публикувано | 23.05.05 23:56 |
|
|
Вярно, като погледнах в сайта - магазинът е на Кетлер, уж фитнес уредите са на Кетлер, но на някои има и уточнение, че наистина са на Кетлер. Сигурно тая пътека е китайска или някаква друга.
Това обаче не ме притесни толкова. Притеснява ме това, което пишеш за механичните бягащи пътеки. Защо няма бягане при тях?
Лошо, щом не върши работа, така и ще си остана тичаща само след Алекс.
Какви други начини за стягане има подходящи? Предложиха ми и крос тренажор като по-добър вариант за бягане, но и там говорим за недостижими пари.
Винаги съм си мислила, че за да спортуваш се иска характер и постоянство, а сега се натъквам на третото задължително условие - ПАРИ!
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор | poli (Нерегистриран) |
| Публикувано | 25.05.05 10:31 |
|
|
според мен можеш да постигнеш добри резултати и с велоелголометър
/колело/ , мисля, че цените са по-поносими, пък и избягваш натоварването на ставите на коленете и глезените, което е характерно при бягането на пътека. Ако караш "колелото" интервално /смяна на бързо и бавно темпо/ и прибавиш и някое и друго упражнение за отделни мускулни групи, с тежести или без , сигурна съм,че резултатът ще е повече от задоволителен.
успех и не позволявай на никакви задължителни условия да ти попречат да си доставиш удоволствието от спорта 
| |
|
Тема
|
[re: poli]
|
|
| Автор |
tswete (usmihnato) |
| Публикувано | 25.05.05 10:59 |
|
|
При карането на колело ме притеснява това, че се развиват най-вече бедрените мускули, а аз съм тренирала плуване и така или иначе си имам по-ячки бедра. По-късно, когато се поддържах с бягане, установих, че краката се натоварват по-съразмерно и изглеждам и се чувствам добре. А и за корема помага бягането, а след бременността така или иначе шкембето ми не изглежда прелестно (дори и след година). Затова и се бях лепнала с блеснали очи за бягащите пътеки, но...
Ако с велосипеда мога да постигна съразмерно натоварване, а не допълнително подчертаване на разликата - и на това съм навита .
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор | няkoй (Нерегистриран) |
| Публикувано | 26.05.05 11:32 |
|
|
Купи си книгата за каланетиката, научи комплекса, играй го всеки ден и ще останеш много доволна - не само, че ще се стегнеш, а и можеш да свалиш някой друг сантиметър от проблемните зони - а и е много по-евтина от една бягаща пътека.
Практикувам я от много време и дава много добри резултати!
| |
|
Тема
|
[re: няkoй]
|
|
| Публикувано | 27.05.05 14:07 |
|
|
Каланетиката е стрхотна гимнастика, но в случая интереса е каъм кардио тренировка, а и е по-добре каланетика да се практикува с инструктор - колкото и да е ясна книгата, тя не ти дава пълната и точна представа.
А колкото до опасенията,че въртенето на колело ще ти уголеми само краката, според мен са излишни. Като всяка кардио тренировка, и тази води до обща загуба на тегло / естествено при отрицателен енергиен баланс :-) /, особено ако се прави интервално на ниска степен на трудност на завъртане на педалите.
| |
|
Тема
|
[re: poli]
|
|
| Автор |
tswete (usmihnato) |
| Публикувано | 27.05.05 23:51 |
|
|
Не съм много наясно какво е кардио тренировка, но, ако схващам - да, свикнала съм на по-агресивен начин на трениране (въртене на обиколки на басейна или стадиона до припадък).
А при въртенето на колело не се ли използват предимно мускулите на краката? Едно време въртяхме колело за бедрени мускули, а дълго бягане за дишане и издържливост. Аз никога не съм се занимавала и не съм се замисляла за теорията на поддържането на добра спортна форма. Обикновено съм изпълнявала указания на треньора. Затова и съм толкова боса и се обръщам към вас за помощ.
Отрицателен енергиен баланс означава, може бе, че трябва да се приемат по-малко въглихидрати, отколкото се изхразходват?
| |
|
Тема
|
|
|
| Публикувано | 29.05.05 15:12 |
|
|
отрицателен енергиен баланс означава да приемаш по-малко енергие (кал.), отколкото изразходваш и не се отнася само за въглехидратите :-)
дългото и монотонно каране на колело може и да ти натовари основно краката, но ако го правиш интервално / т.е. редуване на бързо и бавно темпо/, резултатът ще те изненада приятно, сигурна съм 
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|