Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:00 15.11.25 
Спорт
   >> Аеробика и фитнес
Всички теми * *Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Какво да ядем при отслабване  
Автор surfer ()
Публикувано07.07.04 17:45

Здравейте

Какво е би трябвало да се яде при отслабване с активна аеробна дейност , комбинирана с фитнес упражнения за релеф?

Ще напиша какво знам аз, моля поправете ме ако греша:

- трябва да се избягват картофи (водещи до рязко повишаване на кръвната захар) и да се наблегне на протеинови храни - мляко, риба, яйца,

- трябва да се яде половин-един час преди тренировка - една-две филийки пълнозърнест хляб, плодове - ябълка ,банан

- да не се тренира на гладно защото рязко намалява на ефективността на тренировката, тялото трябва да има гориво което да изразходва

- половин час след тренировка също плодове, млечни продукти

- важна е закуската и е добре да се избягва вечерята

Лично аз съм привърженик на по-голямото движение, не толкова на диетите.Подобряването на кръвообращението и общото тонизиране от спорта според мен рязко ускоряват обмяната на веществата .

Може ли някой да обясни каква е вредата от захарта, картофите и ориза?
По мои наблюдения не бива съвсем да се изключват и в малки количества не са вредни за диетата.Все пак въглехидратите се изгарят при движение, а се натрупват като мазнини при системна злоупотреба и липса на движение.

Поздрави

Тема Как да комбинираме тренировките при отслабване?нови [re: AC]  
Автор surfer ()
Публикувано13.07.04 17:28

Мисля че за отслабване, освен диета са крайно необходими и двете тренировки.

Аеробната тренировка е продължително упражнение с леки или без тежести - бягане, велосипед, плуване, спортни танци и прочее.

Анаеробната тренировка е занимания с уреди и тежести. При отслабване тя цели оформянето и тонизирането на отделни мускулни групи. Аз лично съм пробвал с леки до умерени тежести, но с много серии - 7-10 серии от едно упражнение, 2-3 упражнения за мускулна група, от по 10-12 повторения.

Мисля че задължително условие е да се изпълняват бавно и концентрирано за по-добро оросяване на мускулните влакна.

=========================================
Друг вариант е кръговата тренировка за отслабване(релеф) - пак с леки до умерени тежести, като се въртят - гръб(скрипец) - гърди(лежанка) - бицепс - трицепс - рамене(вдигане дъмбели) - рамене(странично разтваряне) - клякане(15-20 повторения с лека щанга)

При кръговата тренировка, почивка между упражненията няма, почивката е между всеки кръг или цикъл, като 2-3 кръга са достатъчни.

=============================================

Въпросът ми е - ако има фитнес гуру тук - как да се комбинират двете тренировки?

Аз лично го правя през ден, като седмично остава един ден пълна почивка.Но може би греша - не знам дали не е по-добре да са сутрин-аеробна и вечер-анаеробна, или пък да има повече време за почивка ?

Тема Re: Как да комбинираме тренировките при отслабване?нови [re: surfer]  
Автор vtrendy ()
Публикувано14.07.04 21:54

Здравейте! Случайно попадам на този клуб, но темата ме заинтригува и реших да се включа.
Мисля, че бъркаш значенията на термините аеробно и анаеробно. При анаеробната тренировка натоварването е анаеробно, т.е. кислородно - просто казано енергията идва от преработването на въглехидрати и мазнини в кислородна среда. Ако има достатъчно запаси от "гориво", организмът може да поддържа дълго време това натоварване. Когато мускулите започнат да се натоварват прекалено, кръвта не може да ги снабди с достатъчно кислород, в резултат на което започва анаеробно производство на енергия или чрез анаеробна гликолиза, или чрез разграждане на фосфатите. Анаеробното натоварване е изключително силово - това не означава, че представлява занимание с уреди и тежести, а че организмът е натоварен така, че е преминал анаеробния си праг. Анаеробното натоварване позволява използването на около 100% от потенциала на мускулите, но за много кратко време. Освен това фосфатите са в много малки количества в организма и се възстановяват изключително бавно.
От друга страна сте се заговорили за разни диети. Според мен универсално правило няма. Метаболизмът на всеки е уникален. Моят организъм, например, не разгражда никакви мазнини (е, почти никакви - 6 гр на ден!), но за това пък разгражда като луд въглехидратите. За да не пълнея, а и за да отслабвам, не трябва да вкусвам месо, мляко и млечни продукти. Майка ми, от друга страна гори по около 60 гр мазнини на ден, но пък има проблем с белтъчините! Така че истината само ендокринолог може да я каже.

Тема Re: Как да комбинираме тренировките при отслабване?нови [re: vtrendy]  
Автор Fast Taker ()
Публикувано15.07.04 15:44

Как ги мерите тия работи по колко и какво горите на ден?!

Тема Re: Как да комбинираме тренировките при отслабване?нови [re: Fast Taker]  
Автор vtrendy ()
Публикувано15.07.04 16:11

Отиваш в ендокринологията и ти правят един куп изследвания, включително те слагат на един скенер и ти дават резултатите

Тема Re: Как да комбинираме тренировките при отслабване?нови [re: vtrendy]  
Авторelena (Нерегистриран)
Публикувано16.07.04 06:11

kak se kazva izsledvaniqta...smisyl kakvo kazvash kato otidesh...zashtoto mnogo iskam da si go naopravq tiq dni

Тема Re: Niakoi korekciiнови [re: AC]  
Автор vtrendy ()
Публикувано16.07.04 11:24

Няма да спорим на тема какво е аеробно и какво анаеробно натоварване. И аз съм ги чела тези неща в книжки, написани от хора, които знаят повече от мен.
А за отслабването - тъй като съм човек, който има проблеми с наднорменото тегло, съм много запозната с всякакви методи и начини и принципи на отслабване. Оказва се, обаче (и то изрично само за моя случай), че не трябва да поемам никакви мазнини. Между другото в 100 гр. пилешко филе има 2 гр. мазнини. В 100 гр. луканка има 40 гр. мазнини и около 400 калории!!! За другите видове меса няма да говоря. Лекарката ми даде един огромен списък с продукти, които не трябва да ям, ако искам да постигна резултат. А резултатът е налице - за два месеца с пълно спиране на мазнините, с тренировки по час и половина три пъти в седмицата (1 час аеробно и 30 мин фитнес), с ходене из планините в неделя = 13 кг!!!

Автор vtrendy ()
Публикувано17.07.04 02:04

При 38% индекс на телесната маса, мислиш ли, че мога да губя мускулна маса.
Между другото - издръжливостта ми си е съвсем на място, т.е. просто имам страшно много да свалям.
А разните там допълнителни вещества си ги набавям с разни лекарства, които се продават по аптеките.

Що се отнася до забележката за повторното прочитане - това, че няма нужда да спорим, беше в смисъл, че няма нужда да се заяждаме; аз ти цитирах един френски автор, който е признат като лидер и първоучител в своя спорт още от 73 година; книгата от която взех информацията е издадена 2000 година във Франция; не казвам, че е единственият прав; във всеки случай му вярвам. Ако ти не му вярваш - твой проблем. Но няма нужда да се заяждаш, нали така.

И все пак си говорим за отслабване - пък тук май всички изказват само мнения по въпроса, пък аз имам конкретни резултати по темата, така че ... може би трябва да ми вярвате?

Автор Fast Taker ()
Публикувано17.07.04 17:00

Аз мисля, че почти правилно го е написала, но изреченията и не са съставени съвсем правилно ...

За vtrendy
Фосфатите не се възстановяват изключително бавно, дори напротив, и не се използват само при анаербни натоварвания, защото те са прекият източник на енергия за мускулите. Всички вещества: въглехидрати, мазнини или белтъчини предават енергията си на фосфатите, а не пряко на мускулите

Тема Re: Как да комбинираме тренировките при отслабване?нови [re: surfer]  
Автор Fast Taker ()
Публикувано17.07.04 17:04

По въпроса кое е по добре първо - аеробната или анаеробната тренировка. Ако се направи първо аеробната, а после силовата, поради настъпилата умора от първата тренировка, втората ще клони повече към тренировка за силова издържливост, от колкото към тренировка за максимална сила.
Ако се направи обратно, първо силовата - ще можеш да се натовариш максимално, а после да се направи и аеробна, за която и без това не са необходими максимални усилия и умората няма да и повлияе толкова, колкото на силовата тренировка.
Ако тренировките не са с особено голяма интензивност и продължителност и не се търсят някакви спортни постижения, не мисля, че ще има особено значение последователността.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Всички теми**Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.