|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Nqkolko vuprosa kum trenira6tite na NVD
|
|
Автор |
_Lubo_ (непознат) |
Публикувано | 03.02.04 17:44 |
|
Zdraveite.
Ot dva dena ve4e sum na NVD i se nadqvam sled adaptaciqta da ima rezyltati.
Sega oba4e imam nqkolko vuprosa kum vas.
1) Vsu6tnost kato se qdat beltu4ini i maznini osnovno, kak si gotvite? V smisul samo parjoli, mlqko, sirene, ka6kaval, zakvasena smetana, omleti, qica i t.n. li? Za6toto ako imate nqkakvi idei kak moje da se raznoobrazi tova menu osven s zelen4yci i malko plodove kazvaite.
2)4yvstvam se syper razseqn i otpadnal. Edvam si pravq trenirovkite vuv fitness zalata. Tova nali se dulji na smqnata na dietata mi? I gore-doly za okolo 2 sedmici 6te se vuzstanovqt li energiqta mi ?
3)Dokolkoto znam, kosata se omaznqva, kogato se qdat pove4e maznini. Nqma li da se omazni prekaleno ot tazi dieta?
4)Nali nqma nikakuv problem primerno da se pravqt na okolo 2 sedmici izklu4eniq v qdeneto i da se izqjda porciq kartofi/oriz/pica ... ?
5)4yvstvam su6to glad. Osobeno ve4erno vreme, kogato se pribera i ni6to ne pravq. Tova ot lipsata na glikogen v kruvta li e?
Zasega za tova se se6tam. 6te se radvam da obsudim vuprosite mi koito nai-veroqtno 6te sa mnogo. Zatova otvorih i tazi tema.
4ao 4ao zasega ot men.
| |
Тема
|
Re: Nqkolko vuprosa kum trenira6tite na NVD
[re: _Lubo_]
|
|
Автор | _Lubo_ (Нерегистриран) |
Публикувано | 04.02.04 15:57 |
|
nikoi li nemoje da mi pomogne s vuprosite ?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
josarjan () |
Публикувано | 04.02.04 18:44 |
|
1) Че това малко ли е? Колко други работи ядеш, ако не си на НВД!? Аз единственото, което махнах от менюто беше белия хляб (по принцип не съм му фен) и пържените картофи, дето все си ги поръчвах за гарнитура. Иначе салати например си ям. Ама то кво да му броиш на краставицата или домата.
2) Ами предполага се да има период на адаптация. Може да отнеме 2-3 месеца май. Изчкай няколко седмици да видиш как се чувстваш.
3) Е, тука нямам идея - аз ходя I-ви номер постриган :))
4) Абе специално пиците - по принцип гледай да избягваш тоя вид тесто. Иначе - окей, щом ти се хапва - хапвай картофи от време на време. Виж - не се опитвай да я превръщаш в рестриктивна диета. Старай се главния ти източник на енергия да са мазнините. При твоите килограми (ядеш около 3000-3500ккал) май можеш да ги докараш спокойно до 100г въглехидратите.
5) Ами сигурно ядеш малко. Дали не се чувстваш отпаднал щото ядеш малко?
Виж - според мене изчакай няколко седмици (месец, месец и половина) да видиш как ще се чувстваш. Повечето хора тука дето са писали, че са на НВД твърдят че се чувстват супер. Така че изчакай малко да се адаптираш и после мисли - може пък да ти писне да ядеш мръвка :))
| |
Тема
|
[re: josarjan]
|
|
Автор |
_Lubo_ (непознат) |
Публикувано | 04.02.04 20:16 |
|
4ovek, purvo iskam da ti blagodarq, 4e otdelq6 vreme i vnimanie za moite vuprosi.
Az yj se mu4a da qm pone po 3000kcal na den i neznam za6to taka ogladnqvam. 6te probvam da hapvam pove4e za nqkolko dni za da vidq kak 6te mi se otrazi.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
gal (oxygen) |
Публикувано | 04.02.04 22:06 |
|
Zdravei Lubo,
kofti adaptacia pri men niamashe, pri mnogo poznati syshto. Normalno e obache da ti e kofti v nachaloto. Hapvai poveche smetana, az taka se snabdih s energia kato me beshe napadnal glada v nachaloto
some things never change, and some do
| |
Тема
|
[re: gal]
|
|
Автор |
_Lubo_ (непознат) |
Публикувано | 05.02.04 15:28 |
|
Az dneska probvah da hapna pove4eko na zakuska - 100 grama oveseni qdki = 1 kofi4ka mlqko 3,6 maslenost. Sled nqkolko 4asa izqdoh edin tytmanik. Re6ih da si napravq i post-obedno podkrepqne s 100 grama beleni semki ;o). Ob6to vzeto dosta dobre mi se otrazi na korema ;o). Za sujalenie ne i na trenirovkata. V smisul 4e lipsata na energiq si be6e nalice.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
ha! (Нерегистриран) |
Публикувано | 05.02.04 17:45 |
|
аз ли не съм в час, ама какво е това НВД с овес и тутманик???
... не можело! ...
прекрасна - ужасна - се тая!резултатът е съсипващ!
| |
Тема
|
[re: ha!]
|
|
Автор |
_Lubo_ (непознат) |
Публикувано | 05.02.04 20:22 |
|
Poneje sega sum v sredata na 6 sedmi4en cikul za sila, postepenno namalqm vuglehidratite za da se adaptiram na NVD bez da mi pada totalno energiqta v perioda na adaptaciqta. Mislq 4e suvetite da napravq tova, se namirat ili v tazi, ili v predi6nata post-nata ot men tema taka 4e tam moje6 da vidi6 po-pricizno izgovoreni ne6tata.
Koli4estvoto oveseniq adki, koito qm mi dava kum 60-70 grama vuglehidrati. Tutmanika v slu4aq se qvqva dopulnitelnoto koli4estvo vuglehidrati, za da ne mi padne totalno energiqta. Sled nqkolko sedmici tozi tytmanik nqma da figyrira v menuto mi. Togava 6te sum se adaptiral na NVD-to i da se nadqvame 4e 6te stana dinamit.
A ti za6to misli6 4e rezyltata e susipva6t? Ot opit, ili ?
P.S.
V 100 grama tutmanik se sudurjat slednite ve6testva: Тутманик beltu4ini - 8.7 maznini - 19.2 vuglehidrati - 35.9 kalorii - 361 . Az mislq 4e dori tytmanika da e 200 grama, tezi 70 grama vuglehidrati koito priemam dopulnitelno ne sa v razrez s NVD-to. Pone az taka mislq. A to4no zatova sum otvoril temata - da se obsujdat takiva vuprosi.
Редактирано от _Lubo_ на 05.02.04 20:27.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
9-rлaвaтa лaмя (Нерегистриран) |
Публикувано | 05.02.04 21:12 |
|
Нещо грешно я разбираш адаптацията. Ако искаш по-бърза адаптация отрежи всякакви въглехидрати в самото начало. Първите няколко дни ще ти е кофти но нали знаеш - "трай бабо за хубост"
След 2-3 седмици ще си решиш дали ти харесва НВД-то, дали си отпаднал и т.н. но дотогава забрави за тутманиците.
Истинското НВД почва при въглехидрати < 100гр, тогава мозъка сменя горивото от глюкоза на кетони. Така че в момента не правиш никва адаптация, просто си намалил калориите и въглехидратите.
----------
| |
|
Az taka napravih s vuglehidratite i purvite dni mi be6e naistina syper otpadnalo. Zatova re6ih 4e moje ne6tata da se napravqt postepenno, no qvno sum bil v gre6ka.
A sled adaptaciqta, kogato ve4e gori6 ketoni, a ne glukoza, burka li se ako se pravqt iklu4eniq nqkoi put da re4em da se qde oriz/kartofi i it.n. vuglehidratosudurja6ti ve6testva ?
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|