Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 16:34 14.07.25 
Професионални
   >> Реклама
*Кратък преглед

Тема Bus media- Рекламата в автобуситенови  
Автор ДЖAЯ (минаващ)
Публикувано16.08.06 11:37

Като един средностатистически гражданин на България, незакупил си все още личен автомобил, и аз използвам градския транспорт. Какво беше учудването ми, когато качвайки се на автобус 11, установих, че от някъде се носи повтарящ се рефрен, гласово представяне на някакъв филм... и така през цялото време. За съжаление пътувам до последната спирка, така че имах предостатъчно време да се "насладя" на тези звуци. Тъй като беше ужасна тъпканица, така и не разбрах дали някой си е усилил МП3 плеъра, така че притеснява останалите пътници или шпфьора е надул на макс радиото си. Още на следващото си качване в 11 обаче разбрах жестоката истина монитори и реклама, реклама, реклама.
Да е по телевизията - да сменя канала, да е във вестник - да го смачкам, да е билборд или афиш-да гледам в страни; да по радиото-да сменя станцията; да е в метрото-да изчакам от горе............... Обаче това е същността на градския транспорт: превозното средство идва, отваря врати, качваш се, затваря врати и те закарва до там, където искаш. И при тези затворени врати, без да мога да изключа канала, да спра тока или каквото и да било, аз съм задължена да слушам всеки ден по 45 мин на отиване и толкова на връщане рекламите на банки, тъпи игри и други глупости. От къде на къде!!!! Чувствам се с ограничена свобода. Предполагам, че все има някакъв закон или нещо подобно, който може да даде малко яснота по този казус.
Пускам темата първо тук, но не САМО тук. И мисля, че имам основанието и хъса да стигна до по-далеч.
Кажете си мнението, като членове на клуб Реклама.

Тема в автобуситенови [re: ДЖAЯ]  
Автор Гeвpek (стария)
Публикувано16.08.06 18:29

Напълно ти съчувствам (макар че средностатистическият гражданин има личен автомобил).

Ако общинският транспорт се издържа от реклама, би трябвало да вози безплатно.
- Или реклама
- Или билетче

Тема Re: в автобусите [re: Гeвpek]  
Автор Muchacho (честен)
Публикувано17.08.06 20:11

твърдението ти е абсолютно правилно.

може да се създадат две категории автобуси, такива в които се пускат реклами и возят безплатно и такива, които не са обект на рекламна инвазия.
по този начин хората ще могат да избират на кои да се качват, но остава отворен въпроса за регулирането на пътниците.

какво ще кажете? звучи приятно - почти както мобилните оператори във франция...

Животът е прекалено важен, за да говорим сериозно за него

Тема Re: в автобуситенови [re: Muchacho]  
Автор ДЖAЯ (минаващ)
Публикувано18.08.06 10:57

Наистина си е издевателство върху пътниците. От доста време вече и автобуси и трамвай използват външната реклама. Ако толкова искат да печелят от това-да налепят всички и това е. Само че не виждам тези приходи да са вложени в някакъв вид подобрение на градския транспорт. Като се започне от чистотата, изправността на перфораторите, уменията за шофиране на водачите, редовността на превозните средства (спазване на разписание е нечувано понятие), за констрола няма да отварям дума..... и т.н и т.н. Свещени простотии...

П.С. Незнам долколко това ще се окаже ефективна реклама, но със сигурност ще се окаже ефективен стимул да изкарам книжка.

Тема Re: в автобуситенови [re: ДЖAЯ]  
Авторминaвaщ (Нерегистриран)
Публикувано26.08.06 04:00

е значи ще има ефект :) успех на изпита!

Тема molia te nedeiнови [re: минaвaщ]  
Авторterminatora (Нерегистриран)
Публикувано15.09.06 09:53

ako shte izkarash knigka pone karai v drug grad shtoto v Sofia niama veche miasto za nachinaeshti!!!!strashno e!

a inache ideiata za reklamni koli koito da voziat bezplatno e strahotna!

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.