Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:32 15.11.24 
Професионални
   >> Реклама
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Jimmy's-защо така?  
Автор misto (неразбиращ)
Публикувано21.05.06 23:19

Днес бях в Jimmy's под пешеходния мост до НДК. Исках да си купя сладолед на клечка. Опитвал съм "Zig-Zag" (това е марка която се произвежда от Jimmy's) и исках от него. На място ми обясниха, че търговската политика на фирмата не позволявала да се продава "Zig-Zag", а на клиентите трябвало да се предлага ("Gold" - друга марка на Jimmy's).
"Zig-Zag" струва 0,90 лв, а "Gold" е 1,60 лв обаче. Това обяснява всичко. Просто хората искат да печелят повече от клиентите си, като стесняват избора.
Иначе "Zig-Zag"-a си го продават на едро на хипермаркетите и окото им не мигва.
Та въпроса ми е как смятате, това добра или лоша практика е и дали ще свърши добра работа на фирмата когато се разчуе? Аз определено не съм специалист, но някак си не ми харесва, прилича ми на изнудване.

Тема Re: Jimmy's-защо така?нови [re: misto]  
АвторAZ (Нерегистриран)
Публикувано30.05.06 00:21

Ami.. hehehe - az rabotih v Jimmy's godina i polovina - tam nqma dori trudovi dogovori, karat horata da vzemat smeni ot po 14 4asa i polovina, za6toto personal vse nqma (a tova sa hora na po 15-16 godini nai-4esto!), pla6tat po 1,06 na 4as i otgore na vsi4koto vseki mes4ec otkrivat sme6ni lipsi, za koito udyrjat ot horata si po 20-30 leva.. abe sumarno se sybira edno 100-200 minimum na obekt!! Smqtai kolko obekta sa, kak exploatirat horata i izob6to ne se u4udvai - tova sys sladoledite e naj-malkoto.. da ne spomenavam kakva e vsy6tnost proizvodstwenata cena na sladoleda realno...

Тема Re: Jimmy's-защо така?нови [re: AZ]  
Автор Jill (на война)
Публикувано30.05.06 16:55

Какво общо има производствената цена тук?

...if men are to be ruled, then the enemy is reason.

Автор Jill (на война)
Публикувано30.05.06 16:58

Според мен не е неправилно от пазарна гледна точка да предлагат по-хай бранда си в заведенията. Така се гради имидж и на самите заведения. Грешка, обаче е било някоя сервитьорка или барман да ти обясняват каква им е дистрибуционната политика и какво "трябвало да се предлага".

Тема Re: Jimmy's-защо така?нови [re: Jill]  
Автор misto (неразбиращ)
Публикувано30.05.06 18:22

Кое точно му е правилното от пазарна гледна точка? Все едно да отида във Фолксваген и да искам да си купя "Поло", а те да ми кажат, че фирмената политика им е да предлагат само "Пасат", айде стига...
И защо тогава има билбордове с реклами на "Зиг-Заг"?
Кое точно на имиджа се гради в заведенията - че са скъпи и снобарски ли? Ти влизала ли си в някое? Според мен скъпо заведение не е такова, в което се стремят да разположат колкото се може повече масички на колкото се може по-малко площ. И какво да ми каже сервитьорката или барманката след като и задавам директен въпрос а сладоледа "Зиг-Заг" е в хладилника срещу мен, но не се продава...
За да градят имидж на луксозно заведение трябва да инвестират поне в дизайн и отношение към клиентите. Явно и за двете още не са дорасли. Ако ще бъдат луксозно заведение необходимо ли е да предлагат сладоледи от фризер за улицата?
А що се отнася до цената - производствена или продажна - една стока струва не толкова, за колкота се произвежда, а толкова, колкото са склонни да платят клиентите за нея. Въпрос на мисъл в търговската политика е да намериш пресечната точка между търсене и предлагане при която ще максимизираш печалбата си. Но ако е за сметка на клиентите (разбирай пазара), то те ще намерят начин да "накажат" очевидно неправилните практики.

Автор vens (малко странен)
Публикувано31.05.06 13:23

Аз нещо не схващам - те имат ли Зиг-Заг в магазина или нямат. Ако лансират Голд и зареждат само него е едно.
Ама да имат на щанда Зиг-Заг и да ти кажат, че няма да ти го продадат, защото такава била политиката им -

Тема Re: Jimmy's-защо така?нови [re: vens]  
Автор misto (неразбиращ)
Публикувано31.05.06 17:55

Имаха, разбира се! Но той не бил за продажба.

Автор Гeвpek (стария)
Публикувано31.05.06 18:24

Расисти!

Тема Re: Jimmy's-защо така?нови [re: Гeвpek]  
Автордpeбнa pибa цaцa (Нерегистриран)
Публикувано31.05.06 22:08

не бе, просто са се взели много насериозно, май.

Автор Jill (на война)
Публикувано01.06.06 12:37

Вярно ли го има на витрината, а не го продават??? Това, вече е изумително.. признавам, че в предишния си постинг дори не ми е хрумнало, че може да съществува подобна глупост. Тогава напълно ще се съглася с теб.

Иначе, не говорех дали заведението е скъпо или не. В заведенията си Джимис може да се стремят да са в ниската част на хай-енда и тогава би било логично да продават само по-хай сладоледите. Да оставим настрана, че според мен, в самите заведения изобщо не трябва да се предлага сладолед на клечка. Така, че гледам и тук горе-долу мненията ни съвпадат.

За цената няма нужда да ми обясняваш, точно същото исках да намекна на младежа/девойката по-горе.

Редактирано от Jill на 01.06.06 12:38.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.