|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | (покажи всички)
Тема
|
da badem hora
|
|
Автор | daniela (Нерегистриран) |
Публикувано | 24.06.01 18:53 |
|
Az ottdavna si smichora kakvo si pishtete i mi stana interesno. Tai hi to everybody. Naumila sam si taka kakto si sedim dali ne mojem da napravim neshto dobro. Dali ne mojem SAVSEM BEZPLATNO da naparvim tvorcheski brainstorming za edna blagotvoritelna organizacia. Te sa mi klient, obache s parite ne sa osobeno silni ( kakto pochti vsichki takiva ). Misleha da praviat bezplaten konkurs sred studenti za tova, ama az im kazah, che ima na edno miasto sabrani nakup praktikuvashti korifei, ta shte opitam da napravia neshto. Neposledak ste se umalchali, tova dano da vi sabudi.
Stava vapros za izmisliane na ime i logo ( nie tuk logo niama da mojem da spretnem, no pone simvol ) na blagotvoritelna usluga - daritelstvo po vedomost. Tova oznachava, che vseki, kogato si vzima zaplatata ottdelia simvolichna suma vseki mesec za blagotvoritelnost. Moje da si izbere za kakvo otivat tezi pari. Na tova chudo se tarsi ime i simvol. Poneje "blagotvoritelnost po vedomost" zvuchi mnogo tatovo, te sa reshili da go podmladiat. V Anglia naprimer tova se kazva "Give as you earn" - izpolzvali sa kampaniata na danachnite "Pay as you earn" V Avstralia i India simvolite sa usmihnati lichica. Osaznavam, che briefat mi e dosta posten, ama pitaite - shte se macha da otgovariam kompetentno.
Ako pak mi kajete da si gledam rabotata, shte si ia gledam - kakvo shte pravia Ma mnogo mi se iska da pomognem.
| |
|
Izmislete drugoto, pak za logoto se obadete...
Az vse pak sam grafichen designer deto se zanimava s reklama. Usmiani lichica da iskate....)))) Pak i ne sam samo az takav tuka.
Too Close to Love, Too Close to Hate
| |
Тема
|
Re: da badem hora
[re: LoveHate]
|
|
Автор | Xлeбapoв (Нерегистриран) |
Публикувано | 25.06.01 09:08 |
|
Сигурно ще прозвучи гадно, но вече взе да ми писва от работа за едната чест за "благотворителни" организации (ах, колко благородно) чийто представители се разхождат с "Мерцедеси", а искат всичко без пари в името на каузата. Айде да не се лъжем - малката подробност в този вид благотворителност по ведомост е, че някои лица получават доста добри комисионни. Така че да бъдат така добри да си кажат бюджета. А иначе тоя номер с конкурса за студенти (че да минат по-тънко) ми е познат. Току-що теглих една такава майна на една голяма немска застрахователна фирма по същия повод, че сигурно още ги сърбят ушите.
Хубавите неща/идеи струват пари. А това което нищо не струва, толкова си и струва...
Така че първо парите на масата - идеите от нас след това.
| |
|
Mnogo si prav, ama malko kurtoazia ne e izlishna, pak da se napravi vectorno logo s "usmihnato lichice" otnema ot 15 do 30 min, taka che...:))) Ot druga strana bg izraza "bez pari tolkova" si e v sila i nikoi ne biva da ochakva varhove na design-a ili creativ-a.
Tova ot moia gledna tochka.
Too Close to Love, Too Close to Hate
| |
Тема
|
[re: Xлeбapoв]
|
|
Автор | Heдoвoлнa (Нерегистриран) |
Публикувано | 25.06.01 11:23 |
|
не се ли крие под маската на фрапиращия ти комерсиализъм един раздаващ себе си човек? в опитите си да скриеш своята великолепна щедрост и разточителство /на идеи и пари/ ли се държиш така грубо?
еееееееееее Хлебаров, не се преструвай, защото не ти вярваме!!!
| |
Тема
|
[re: daniela]
|
|
Автор | Kacaндpa (Нерегистриран) |
Публикувано | 25.06.01 11:37 |
|
Това ми напомня за оня виц за просяка, който се скарал на един дългогодишен негов благодетел, който с времето му давал все по-малко пари поради нарасналите нужди (семейство, деца и т.н.) "Защо АЗ трябва да те издържам? " креснал му разгневения просяк..
НО ще помисля по брифа. Нали затова сме тук, и да си помагаме освен да си чешем..езиците.
| |
|
Нещо в посока "Дарявай, когато получаваш" или де да знам и аз, но първата ми хрумка е нататък - в смисъл, че хората биха дали, независимо дали са им високи или ниски заплатите. Хем те четка, че получаваш, а не чакаш някой да ти даде, хем те бъзва, че скоро не си дал.
Защо твоя клиент не се замисли в посока да мотивира работодателите да мотивират служителите си - данъчни облекчения или един Господ знае какво.
Или пък поредица от акции - всеки път хората даряват за едно точно определено нещо, но винаги го правят по един и същ начин, за да се създаде навик и впоследствие всеки сам да решава къде и колко да дарява.
| |
Тема
|
|
|
Автор | HeroShirt (Нерегистриран) |
Публикувано | 25.06.01 23:16 |
|
Palnah cigara (misleno, shtoto w ofisa ne se pushi) i rekoh da izmislq neshto ej taka, na kakwoto-mi-dode-w-glawata.
Golqm problem kato se iskat pari za blagotworitelnost e pyrwata misyl na ewentualniq daritel "Dawam gi i potywat nejde, zagubil sym gi". Ako se preodolee towa...znachi si na pyt da uspeesh da ubedish daritelq. Zatowa trqbwa da se izmisli nachin da se pokaje, che tezi pari ne potywat ej-taka, w nebitieto (nqma da sporq, ne mu e mqstoto i ne ni e celta da sporim taka li e).
I tyj kato sym po blizko do telewiziqta shte razkaja az kak bih syzdal telewizionna reklama na towa. Malko shte sym haotichen, weroqtno nqkoi neshta shte prozwuchat neprofesionalno na kapacitetite tuk - no towa si e moe cweto-sweto useshtane. Kojto ne mu hareswa - drum. Dotuk sys zastrahowkite.
Bih naprawil animaciq, w koqto edno bebe wyrwi, leko poljushwajki se (kakto bebetata si wyrwqt). W edin moment bebeto sreshta prepqtstwie (reka, row, ograda) i se poqwqwa ryka, koqto mu pomaga da preodolee prepqtstwieto. Deteto wyrwi i postepenno izrastwa, ponqkoga poluchawa ryka za pomosht, no postepenno zapochwa da preodolqwa samo prepqtstwiqta. Sled kato e porastnalo po tozi nachin, bebeto (weche mlad myj, jena, whatever) zapochwa to/toj/tq da podawa ryka na drugo bebe, koeto sreshta po pytq si. Nakraq moje da se pokaje golqmo pole s hora, koito wyrwqt hwanati za ryce (primerno).
Kakwa e ideqta? Ideqta e, che wseki, na kogoto e pomognato po tozi nachin edin den shte moje i toj da podade ryka. T.e. pomagajki na edno dete - pomagate na mnogo, mnogo hora. Taka se preodolqwa i towa che "Kakwo e 1lv - na edno shte mu se kupi hlqb i towa e". Celta e da se wnushi che wseki lew swyrshwa rabota, che nishto ne e bezsmisleno i zagubeno ej taka nqkyde si bezsmisleno.
Tyyyyjjjj...sega za mototo...hmz...
Ne mislq che trqbwa da se mislqt koj znae kakwi izrecheniq, deto da ti syberat ochite. Towa moto trqbwa da izdawa iskrennost - a ne originalnost. Zatowa se zamislih kak naroda bylgarski bi opisal edna takawa pomosht.
"Podawam ryka".
Ottam natatyk wariacii i tochna forma mnogo.
Mdam...grafichen znak.
Usmihnato lice....uffffffff....prekaleno mnogo analogii s kakwo li ne.
Zatowa trqbwa da se promeni nqkak. Hem da nosi poslanieto na usmihnatoto lice - hem da se razbere za kakwo stawa duma. Zatowa predlagam usmihnata moneta. Udobno e, lesno se prawi, mnogo wariacii, moje da se wkljuchi lesno wyw wsqkakwa reklama, nosi poslanie.
Tolkoz, mislenata cigara dogorq. Taka che e wreme da izlqza nawyn i da zamyrsq mirisa na varnenskite lipi s malko istinski cigaren dim.
A posle shte se kacha da naprawq malka animacijka s edno tepashto bebe.
....nali sme hora...
Greetings: HeroShirt
| |
|
Може и да си права, ама с годините (а те вече не са ми малко) поумнявам. А и наистина ми писна да работя за "благородни" каузи. Все пак те малко трудно се включват в домашния ми бюджет и в понеделник сутрин не мога да кажа на сина си "виж, тате, не мога да ти дам пари за седмицата, щото работя без пари за една благотворителна фондация". Грубичко и цинично, но какво да се прави ... c'est la vie !
| |
Тема
|
Поздрави на Даниела Осиковска
|
|
Автор | Somebody (Нерегистриран) |
Публикувано | 26.06.01 10:36 |
|
от Таурус конс. По мое мнение "Фондация помощ за благотворителността в България" трябва да разчита само на директен "маркетинг" и на PR и хич не й трябва реклама. Чао
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | (покажи всички)
|
|
|