|
Тема |
Re: как се махат [re: Фиши] |
|
Автор |
esti () |
|
Публикувано | 17.10.10 16:03 |
|
|
Егати шпионката...
Избягвам да ходя там, но ако искаш мога да ти го дам тук:
Около 1кг. брашно.
суха мая - количеството е според указанията на опаковката.
едно яйце
3-4 с.л. кисело мляко
1 бакпулвер - без ванилия, ако може
Ох, кво беше още....
А! - малко олио, сол и захар.
Замесва се мекичко и нежно тесто.
След като втаса се премесва за кратко - не много.
Разделя се на три топки (за по-лесно) и на намаслен плот се разточва кора с дебелина....около...абе де да знам, дебелика трябва да е, не като за баница.
Наръсва се с разбито яйце със сирене, или каквото искаш...
Кората се завива на руло и се реже, като на филийки през около 5-7 см. но не до края т.е. не до долу - "филийката" не трябва да се отделя от основата, защото след това се завърта - една наляво, една надясно...и така.
Не знам, дали стана ясно, но ако не е може и без това.
Отгоре се маже с яйце и наръсва със сусам.
Това е.
И да не си искала тук, дадох ти я.
|
| |
|
|
|