|
Тема |
Re: Кажете какво става с виното ми... [re: dido1966] |
|
Автор |
spasss () |
|
Публикувано | 12.10.09 21:46 |
|
|
Според мен си объркал пропорцията на захарта. Водата е в повечко. Това естествено не пречи на ферментацията. Даже тръгва и ферментира по-бързо. Ще стане вино, но трябва да го натиснеш и да го изпиеш максимум до Нова Година.
Не го мятам с ЕлКа в момента, но май тези 16 литра вода са в повечко.
На 100 кг грозде е трябвало да сложиш 7-8 кг захар, без никаква вода. Ако искаш повече вино, слагаш три към едно вода/захар към нормално подсилената смеска от грозде и захар.
Ако е по слабо виното, ще стане доста по-бързо, но и ще трябва да го изпиеш по-бързичко.
|
| |
|
|
|