|
Тема |
Re: Пак ще си споделям с теб. [re: Дekcтъp] |
|
Автор |
mak8526 (непознат) |
|
Публикувано | 14.08.08 00:10 |
|
|
Първо-трябва ми буре за червено вино,ясно е ,че ще е от Врачеш.Колкото фирми има,пусках им имейли за цена и големина-никой не отговаря,по телефон не съм звънял.Тъй че ще бъда изключително благодарен,ако нещо помогнеш по въпроса,трябва ми буре около 200-220/те пишат 225литра/.А за работата-евалла,страхотно си прав-искаш ли да бачкаш,правиш го,иначе си намираш оправдание.За последна година си бил без бяло?Е,ще те подразня-току-що си изпразвам чашатаБяло винено почти нямам,поне толкова,че да правя вино.Всяка година се заричах,че"Тази есен задължително ще си купя и направя" и така таз година,друга,до миналата 2007.Жена ми каза"абе ние няма ли най-накрая да имаме и бяло вино" и се взех в ръце.Купих си от едно плевенско село "Дунавски лазур"-българския еквивалент на Ркацители.163кг грозде даде точно 100 литра сок.Съпругата го слагаше в една огромна марля,на дъска и в още по-огромна тава и го месеше докато не изстиска и последното му милилитърче.Трудоемка работа-цял ден се бълтахме.Беше с чудесна захарност-19,8,направих го до 21,,5 и зачаках.Бавничко става,дявол да го вземе,след почти 4 месеца реших да го видя какво е станало.Беше затворено,с маркуч,водещ към буркан с вода-точно както пише по книгите.Отворих го,миришеше много добре,но все още не беше избистрено на 100 %.Кумецът ми е голям спец на белите,та той ми каза,че от всички методи за бистрене най-добър бил според него желатина.Сложих му и наистина след 10-на дни беше кристално бистро.Та това засега ми е първото бяло вино-много е добро,ама аз си предпочитам червеното.Тази година обаче пак ще си направя,съпругата ми е възхитена от него и каза"пак ще меся с марлята".Хайде стига,че се се заплеснах.Да не забравиш за буретата.
|
| |
|
|
|