| 
	
 | 
	
          
            
              
                | Тема | 
                   “Сникърс” – веган... [re: Mod vege] | 
                 |  
| Автор | 
Mod vege  (старо куче) | 
 |  
| Публикувано | 19.05.19 21:13 | 
 
 |  
 
 |  
        | 
         
        
  
        
				
 
 Tези веган и безглутенови десертчета ще впечатлят всички любители на фъстъчените сладкиши “Сникърс” с лесната си направа, както и с изкусителния си вкус.
 
 
 
 Продукти:
 
 ОСНОВА И ТОПИНГ:
 200 г кулинарен шоколад
 100 мл оризово-лешникова напитка
 
 КРЕМ: 
 200 г кашу, накиснато за около 6 часа
 100 г агаве
 50 г бадемово брашно
 1 с.л. мака на прах
 50 мл оризово-лешникова напитка
 150 г какаово масло, разтопено
 1 с.л. лешников тахан
 
 КАРАМЕЛ ОТ ФУРМИ: 
 250 г фурми
 50 мл оризово-лешникова напитка
 2 с.л. фъстъчен тахан
 250 г белени фъстъци
 
 
 
 Приготвяне: 
 За крема е необходимо всичко освен какаовото масло да се блендира до гладка смес, като накрая се добавя и то.
 
 Карамел от фурми: Всичко се блендира до гладка лепкава смес.
 
 За основата се разтопява половината шоколад на водна баня. Добавя се половината лешникова напитка и се разбърква до гладка смес. Разстила се в правоъгълна тавичка, предварително застлана с хартия за печене. Охлажда се шоколадовата смес, за да стегне. Отгоре се излива кремът от кашу и се замразява.
 
 Над замразения крем се разстила карамелът от фурми и се посипват отгоре фъстъците. Леко се притискат и се замразява отново.
 
 Замразеният десерт се изважда от тавата, отлепя се хартията и се позиционира върху дъска за рязане.
 
 Разрязват се 12 продълговати десертчета, които се заливат с топинг от кулинарен шоколад и оризово-лешникова напитка.
 
 Рецепта от блога на Зоя.БГ – 
  
        
        
  
          |  | 
 |    |   
 
 |  
 |   
 |