|
Тема |
Фъстъчени бонбони „Сникърс“ [re: Mod vege] |
|
Автор |
Mod vege (старо куче) |
|
Публикувано | 20.02.19 00:32 |
|
|
""
Необходими продукти:
300 г овесени ядки
400 г почистени фурми
4 с.л. фъстъчен тахан
200 г сурови фъстъци
1 ч.л. цейлонска канела
1/4 ч.л. хималайска сол
Начин на приготовление:
Смиламе овесените ядки на брашно…
…изпичаме фъстъците с малко хималайска сол
Смиламе фъстъците за съвсем кратко…
…просто за 2-3 секунди, внимаваме да не станат на фъстъчено масло
Смиламе почистените фурми на крем със 100 мл вода
Смесваме всички съставки, без фъстъците и ги омесваме на тесто:
Оформяме бонбонките и ги овалваме във фъстъците
Подреждаме готовите бнбонки…
може и в кутия за бонбони да ги подредим:
Смиламе овесените ядки на брашно. Измиваме фъстъците и ги объркваме с хималайската сол. Изпичаме ги на 150°С за 15 минути и след като изстинат ги смиламе. Тук трябва да внимаваме да не прекалим със смилането на фъстъците, понеже забелязах, че те доста бързо си пускат маслото и започват да стават на крем. На нас са ни необходими като трохи, а не като масло, така че не ги мелим повече от 2-3 секунди с бързооборотен блендер. Измиваме фурмите и ги почистваме от костилките. Смиламе и тях със 100 мл вода, докато се получи гладък крем. Смесваме всички съставки без смлените фъстъци и замесваме тесто. Оформяме еднакви по големина бонбонки и ги овалваме във фъстъците. Поставяме готовите бонбонки в хартиени кошнички за бонбони и ги подреждаме в кутия за бонбони или подходящ за поднасяне съд.
Това се оказа доста сполучлива рецепта и затова я споделям. Името произлезе от първата реакция на дъщеря ми, когато ги опита, а именно… „Сникъъъъъъъъъъъърс“ … и всичко просто си дойде на мястото
__
PS: аз бих добавил и какао под някаква форма
|
| |
|
|
|