Най-четеното немско списание - "Шпигел" - .
Пуснах превода на Google translate, сигурно е неточен, но пак е нещо:
"Вегетарианството: Защо хората могат да се хранят постно
Автор на "natur" Йорг Zittlau
"Месото е част от жизненост", казва познат лозунг. Че наистина е вярно? Или ние сме също доста добре, без? Доказателство за това е ясно.
Cалата: Като хранителни вещества за човекамесото е станало ненужно.
Дори ако поради безброй скандали като БФБ и Gammel-дюнер, непрекъснато се увеличава броя на вегетарианци, повечето хора все още имат голямо желание за месо. Но германците ядат почти 60 кг колбаси и месо на глава от населението на година в САЩ, има още 30 килограма допълнително. Въпросът е: Дали е навик или умен маркетинг, които сме манипулирани, за да месоядците? Или пък може просто да не е биологически различно, защото тялото ни се нуждае винаги е била на плътски хранителни вещества?
Този човек яде месо от произхода си, тя едва ли може да се усъмним в тях все още. Учените са лазерни лъчи огледа задните зъби на Australopithecus, най-старият от всички хоминиди, и открих, че нашите предци очевидно широк диета на листа, плодове, семена, корени, грудки - и месо. Въпреки това, тя каза, че най-fruitarians разработени, като заподозрени Тобиас Lechler, които в Университета в Хановер, пише докторската си дисертация на тема "диета като фактор, влияещ върху еволюцията на човека."
И плодовете дава прости въглехидрати, за експлоатация на кратко храносмилателния тракт само с един стомах връчи камера - и този съкратен вариант е подходящ за консумация на месо, което не трябва да бъде прекалено дълго в топло тяло, защото се разваля бързо. Възможност за оптимално рециклиране на hartfasrigem зеленчуци отидох там изгубено (което може да потвърди, че по-голямата част от нас, когато те трябва да се изправят след ядене на лук или зеле с подуване на корема), но този ранен човек имаше алтернатива, особено когато са в съхнене само плодове.
Без месо - няма Хомо Сапиенс ?
Накрая той даде месо източник на протеини, които биха могли да насърчава растежа на мозъка до сегашния си размер. "Това, че хората на снимки животински хранителни източници в хранителния си режим, е много вероятно отправна точка за по-нататъшното развитие на когнитивната тяхното изпълнение", казва Lechler. Без животински протеини, човек вероятно не би било в състояние да Хомо сапиенс развива своите уникални сили ум.
Все пак, това не означава непременно, че имаме нужда в пищната днешното общество, с буйна предлагането на храни все още месо. Въпреки че храносмилателната ни система е особено лесна за използване на животински протеини, аминокиселини, защото техните структури са подобни на нашите. Но чрез комбинация от яйца, млечни продукти и растителни храни, като картофи и сирене или яйца и соя се доставят с протеини, които са в тяхната полезност не само месото подобен, но по-добри да го дори. Нашия метаболизъм може да обработва по-лесно.
Дори инат, разпределени от теорията на хранително-вкусовата промишленост, че месото не е малко, защото на "Power Food" за нас, защото няма да бъде трудно в началото като източник на желязо и витамини от групата В, се оказва мит. Така съдържат 100 грама свински пържоли около микрограма витамин В12, значително по-малко, отколкото за едно яйце (1,4 микрограма). Освен това сегашната тенденция за намалено съдържание на мазнини Lightfoot доведе до месо се дължи само на минерална доставка е добро. Особено свине, отглеждане и хранене на специални имат по-малко мазнини по ребрата, не само дава по-малко калории, но и по-малко минерали. Тяхното съдържание на желязо, например, според проучвания от Лайбниц институт за Фермата на животните биология в Dummerstorf намалени с 60%, както е посочено в стандартни таблици за състава на храните. Точните причини за тази загуба са все още неясни.
"Не ни трябват толкова минерални вещества, както се смяташе преди".
Въпреки това, тази деминерализация на плътта през последните години в тази страна по никакъв начин не означава, че сега ние колективно страдат от недостиг на желязо и анемия. И нашата имунна система не е разбит, защото изведнъж липсата на селен и цинк. Това означава, че или растителни храни, яйца и минерали, млечни достатъчно, така че загубата в месото е пренебрежимо малък, или пък: Ние не се нуждаем толкова много минерали, е заподозрян, както и. Независимо трябва да се отбележи: Като хранителен източник на месо е съвсем.
Но това не ни нарани задължително. Въпреки че много лекари и специалисти по хранене, които не са изморени, за да предупреди за последиците от висока консумация на месо, защото човешкото тяло с животински мазнини прелива, което в крайна сметка ще доведе до диабет и сърдечно-съдови заболявания. Тезата, обаче, може да побере само ако считат, научни данни и преработено месо. Това включва всички продукти, които са били лекувани с осоляване, мариноване сол, съдържащи нитрити или други химикали, за да ги направят по-трайни или подобряване на вкуса и външния вид, като тъмно пикантна шунка, салам, наденица и хот-дога.
Изследователски екип от Харвардското училище за обществено здраве в Бостън анализира настоящите изследвания на връзката на диабет, сърдечни заболявания и консумацията на месо. Упорита работа, защото беше необходимо да пресее общо 1600 публикации. От тези 20 статии в крайна сметка остана в които обработката на месото е считана. Те предоставят данни все пак повече от 1,2 милиона души, само той може да бъде описан като представител.
Само необработеното месо е безопасно
Изводът е: Дори дневната консумация на 50 грама от преработено месо е достатъчна, за да увеличи риска от диабет с 19 и риска от сърдечно-съдови заболявания с 42%. Така че всичко, което е необходимо, е ежедневния хляб за закуска, посипан със салам да повлияе отрицателно на сърцето и обмяната на веществата. Друга страна, тези, които ядат същото количество на необработено месо, има не по-голям риск, отколкото населението като цяло. Една малка, пресни ден пържола е по този начин безопасно от здравна гледна точка.
Директор на изследване Рената Micha подчерта, че са взети под внимание други рискови фактори за сърцето и обмяната на веществата в техните резултати, но се играе никаква роля ". Потребителите на преработени и прясно месо имат сходен начин на живот" Ние намираме сред тях, например, подобно на много пушачи. Така че всъщност шунка и салам, а не навиците на салами и шунка ядат, които стимулират сърцето и метаболитни заболявания.
Остава въпросът, защо са толкова вредни, преработени месни продукти. Техният дял на холестерола и ненаситени мазнини не играят никаква роля в никакъв случай, казва Мика, тъй като тя не се различава от непреработени продукти. "Но те съдържат 50% повече соли, нитрити, и четири пъти повече сол", епидемиолог. Сол е рисков фактор за високо кръвно налягане.
Рената Micha признава, че не би трябвало анализираните данни по отношение на риска от други сериозни заболявания като рак и болестта на Паркинсон. Но от известно време е известно, че се трансформиране на втвърдяване соли в преработено месо, за да образуват нитрозамини, които се считат риска от рак. Невропатолог и Сюзан де ла Монте казва Американската болница Роуд Исландия, продажба на заведения за бързо хранене и преработени меса в САЩ са се увеличили между 1970 и 2005 г. осем пъти. Също така бързо като тежестта на храни, съдържащи нитрити, смъртните случаи са натрупани от болестта на Алцхаймер и Паркинсон.
В обобщение може да се каже: Тези, които обичат да ядат месо, могат да го направят тихо в областта на здравеопазването, но най-добре трябва да купуват биологични животни е възможно и изберете непреработени меса. Често пъти се ангажират вегетарианска ден боли, обаче. Тъй като хранителен доставчика месо сега е излишен."Редактирано от Moд (вere) на 13.12.12 23:57.
|