|
Солта е необходима в минимални количества.
Не ми пречи, ако слагат сол в продуктите, стига да не е над нормални нива, а нормално ниво на сол в продукт се счита под 2% от съдържанието.
Обаче, особено в Бълхария, си бацат сол както си искат, и никой не ги контролира.
В УК за ДВЕ ГОДИНИ не съм видяла нито един случай да има превишено съдържание на сол.
Освен това, и стандартите работят по-добре ( е не идеално, но със сигурност по-добре) от БълХария.
Ако изобщо се лишиш от сол, ще си докараш сърдечни проблеми, проблеми с кръвното, обмяна на веществата, както и общо за здравето.
Солта е вредна само в големи количества, но в малки и добре дозирани количества е животоспасяваща. Спомни си как дават на овцете и кравите да ближат сол, защото иначе ще умрат.
Просто в БълХария я нямат за нищо, и я слагат като пълнеж, което е направо престъпно отношение, и хората са наплашени.
За много други неща, хората в България са направо дезинформирани или лъгани, или направо неграмотни, оттам идва големата обърквация.
Сол обаче требе да ядеш, просто не може да ядеш само сол. Щипка на една тенджера от 10 литра е едно, и е съвсем друго да намааш две кила сол вътре. Има разлика, ще се съгласиш.
|