|
Тема |
Re: Вредни ли са шоколада и сладоледа [re: Изyмeн] |
|
Автор |
Amitaba (wondeful world) |
|
Публикувано | 26.08.10 14:39 |
|
|
А защо симислиш, че не сме погледнали какво има в луканката?
За глутамата, лично познавам човек, който след като на гладно си е похапнал горчица, съдържаща глутамат, е получил пристъп точно съвпадащ с т. нар. "синдром на китайския ресторант", който свързват с глутамата. Мислел си човекът, че щом толкова много му се яде и толкова му е в кусна тази горчица, значи в нея има нещо, от което организмът му се нуждае. Нямало е как да се сети, че има пристрастяващо и опасно за здравето вещество. Надигал тубичката често-често, така, за закуска, без друго да е ял този ден. Вкусна горчица! И после - в болницата.
Иначе е безвреден, вярно е. Съдържа се естествено в много храни, на едно от първите места е пармезанът. Само че пак стигаме до въпроса за дозата.
_________
|
| |
|
|
|