|
Тема |
Re: Кисело мляко [re: Kaлoмaин] |
|
Автор | paди (Нерегистриран) | |
Публикувано | 30.07.08 21:42 |
|
|
данон по въпроса (цитирам електронно писмо до мен):
Кисело мляко /йогурт/ е продукт дефиниран от Световния Codex Alimentarius, който се получава чрез ферментация на мляко под въздействието на симбиотични култури – Lactobacilus bulgaricus и Streptococcus thermophilus. Това е жив продукт. Живите бактерии в него трябва да бъдат сумарно не по-малко от 10*7g в края на срока на годност.
Codex Alimentarius e международен орган, занимаващ се със стандартите за хранителните продукти. Създаден е през 60-те години на миналия век от Световната здравна организация и Организацията за храни и земеделие, с цел дефиниране на хранителните продукти и разработване на стандарти в областта на безопасност на храните.
|
| |
|
|
|