| 
	
 | 
	
          
            
              
                | Тема | 
                   пак Кисело мляко и незнание [re: jeni4ka] | 
                 |  
| Автор | paди (Нерегистриран) |   |  
| Публикувано | 28.06.08 08:34 | 
 
 |  
 
 |  
        | 
         
        
  
        
				....поредната тема за киселото мляко, копираща предишна :)
 
 как на данон млякото има масленост 2.5%, а водно съдържание 88.3%?
 
 В този си вид страницата (на асоциацията за киселото мляко) е подвеждаща, защото не са уточнени показателите и смисълът им. Например, така нареченото водно съдържание не ще да е относителното количество на водата, а нещо друго (погледни горните проценти).
 На това в юридическата и не само практика му казват опорочаване на процедурата и води до пренебрегване на съответните материали и подобни.
 
 Аз правя кисело мляко, в домашни условия, и бих искал да кажа, че трае над два месеца. Не съм пробвал колко, че ми се пречка из хладилника. На топло, неотваряно, трае поне седмица, а отваряно ежедневно, бъркано, ядено и пито, естествено с мръсни ръце, трае 3-4 дена минимално. Максималната дневна температура беше до 25 градуса.
 
 Млякото е доста стабилен естествен продукт и лошата хигиена води до вкисването му? Аз забелязвам това. Ако е така, защо ли вкисват някои млека, както са си в кутиите?
 
 Мога да заквася с различни млека по избор от хората във форума и да кажа резултатите, а после и да повторим опита с любопитните на тяхна територия.
 Най-интересно ми е с данон и маркели. Преди време прочетох тук, че са пълни с нишесте и нямат бактерии.
 
 В понеделник ще си купя кравешко мляко, и във вторник ще има резултат.
  
        
        
  
          |  | 
 |    |   
 
 |  
 |   
 |