|
Тема |
пак Кисело мляко и незнание [re: jeni4ka] |
|
Автор | paди (Нерегистриран) | |
Публикувано | 28.06.08 08:34 |
|
|
....поредната тема за киселото мляко, копираща предишна :)
как на данон млякото има масленост 2.5%, а водно съдържание 88.3%?
В този си вид страницата (на асоциацията за киселото мляко) е подвеждаща, защото не са уточнени показателите и смисълът им. Например, така нареченото водно съдържание не ще да е относителното количество на водата, а нещо друго (погледни горните проценти).
На това в юридическата и не само практика му казват опорочаване на процедурата и води до пренебрегване на съответните материали и подобни.
Аз правя кисело мляко, в домашни условия, и бих искал да кажа, че трае над два месеца. Не съм пробвал колко, че ми се пречка из хладилника. На топло, неотваряно, трае поне седмица, а отваряно ежедневно, бъркано, ядено и пито, естествено с мръсни ръце, трае 3-4 дена минимално. Максималната дневна температура беше до 25 градуса.
Млякото е доста стабилен естествен продукт и лошата хигиена води до вкисването му? Аз забелязвам това. Ако е така, защо ли вкисват някои млека, както са си в кутиите?
Мога да заквася с различни млека по избор от хората във форума и да кажа резултатите, а после и да повторим опита с любопитните на тяхна територия.
Най-интересно ми е с данон и маркели. Преди време прочетох тук, че са пълни с нишесте и нямат бактерии.
В понеделник ще си купя кравешко мляко, и във вторник ще има резултат.
|
| |
|
|
|