|
Тема |
Re: Оризово брашно [re: huanji] |
|
Автор | И. (Нерегистриран) | |
Публикувано | 24.03.08 14:24 |
|
|
Аз нямах предвид, че глутена сам по себе си е толкова вреден. Но тъй като ти си по наясно, не е ли това в-вото, което прави хляба еластичен и разтеглив и в комбинация с маята (и пр.химически набухватели) му придава този дунапренен вид. Знам, че когато брашното няма достатъчно глутен, му се добавя такъв. Всичко това, съчетано с отнемането на баластните в-ва, естествено съдържащи се в пшеничното зърно, прави най-масовата и ежедневно консумирана храна на българина не толкова здравословна. Освен това има и доста хора с непоносимост към глутена. А между другото, ако знаеш - твърдите или меки пшеници имат повече глутен? Или няма връзка. И кои от тях се използват най-вече за хляб?
|
| |
|
|
|