|
Тема |
Re: кокосови орехи [re: xoxo] |
|
Автор |
kambam () |
|
Публикувано | 06.01.08 11:25 |
|
|
Това е кафяв кокос, нали?
Намираш им трите вдлъбнатини отгоре - една от тях може да се пробие с ножче. Пробиваш я и слагаш сламка за пиене или го преливаш в чаша. След като няма сок, аз вземам нож трион и го режа по екватора 5-10 см. След това с остър и здрав нож натискам силно и напрактика разполовявам кокоса. В началото може да режеш целия кокос с трион докато придобиеш опит :). След като го раполовя, с нож за мазане на масло бъркам под месото за да го отлепя от черупката. Най-накрая обелвам кафявата коричка на месото защото е малко дървена на вкус и ми се забива между зъбите.
Ако водата е лоша на вкус най-вероятно кокоса е много стар и разхерметизирам, такъв може да не го режеш защото и месото няма да е вкусно.
Като избираш кокос вземай този с най-много вода, да изглежда свеж и да не мирише. По магазините има кокосита без вода, които са развалени вече.
Най-интересно което съм чел е че кокоситата могат да плуват през окените и ако вълните ги изкарат на някой остров пониква палма директно на плажа Дърветата така пътешестват!
Тук има малко информация за водата от кокоса. Например че водата от кокоса се е изполвала вместо кръвопреливане в екстремни ситуации...
Редактирано от kambam на 06.01.08 11:28.
|
| |
|
|
|