|
Тема |
Re: сирене [re: И.] |
|
Автор | paди (Нерегистриран) | |
Публикувано | 23.01.07 21:06 |
|
|
характерно и определящо за фета е че е пастообразно, мазно и солено. оригиналът е гръцки. на гръцки бихме могли да потърсим каква е едновремешната рецепта - аз уважавам изпитаното и традициите - в тях е истината.
мисля, че фета се прави с подсирване на каймак, вероятно и с допълнителна мазнина - мас или зехтин.
и още нещо - сиренето не се прави от мазнини - от мляко е. не виждам защо трябва да има растителни мазнини - това е лошо. растителните мазнини задължително са химически преработени, за да не се окисляват.
и друго нещо - същото е и със сметаните - те нямат нищо общо с млякото, обикновено са емулгатори, ароматизирани и овкусени с синтетични и изкуствени добавки. някой спомена маргарините - те са продуктът на маргаринената мафия - химическите концерни, произвеждащи ефтини (за тях) фалшиви храни. примерно сметанките са 90% продукт на BASF , има и на DOW, предполагам.... тези пправят пестициди и вегетариански храни :). може да има и китайски.
|
| |
|
|
|