|
Тема |
Re: ***Относно Елдата*** [re: miro_sdi] |
|
Автор |
kaви (търсещият) |
|
Публикувано | 18.07.06 20:33 |
|
|
За елдата четох, че е може би единствената от зърнените храни, която е алкална, а не кисела при преработката в стомаха. А и си е доста специфичен вкуса-може да се консумира и със сладко и със солено, а и без нищо-пак е приятна.
Лично аз си я приготвях преди често-и със сирене и малко масло, и със мед и стафиди и още нещо--каквото се сетех и каквото имах. Но за съжаление тук , където съм сега , е непознато нещо. Освен това, можеш да си правиш и супа, като елдата я добавяш като пълнеж или като основна съставка.
Та дори и да я позабравиш на печката и леко позагори на дъното-пак има приятен аромат.
|
| |
|
|
|