|
Тема |
Re: За маслеността на млякото? [re: - TOШE -] |
|
Автор |
Hot lce (ентусиаст) |
|
Публикувано | 08.04.05 13:40 |
|
|
Не знам дали си прав или не за вредата на наситените мазнини (особено тези от животински произход), но замисли се каква е разликата дали ще са 8 грама (2%) или 18 (4%). Все е едното нищо.
Що се отнася до набедените въглехидрати - с нарастването на тяхната консумация в световен мащаб (особено щатите) нараства и количеството затлъстели хора. В същото време консумацията на мазнини пада. Въпреки това кризата с наднорменото тегло се задълбочава.
Ако има нещо по-лошо от прекомерната употреба на въглехидрати (особено на тези с висок гликемичен индекс), то това е тяхната консумация с мазнини. Виж, тук си прав.
На историята не е познато нито едно общество, което да живее без мазнини (нещо повече, те са жизнено необходими), докато има такива, които живеят без въглехидрати. Всъщност те са единствените, без които наистина можем.
Що се отнася до връзката - консумация на млечни продукти, месо и заболявания - дядо ми е на 88, всеки ден консумира от 2 до 3 кофички мляко, месо и яйца не пропуска. Не страда от никакви заболявания, нито от наднормено тегло. Виж, освен хляб и плодове, други въглехидрати практически не консумира. Докато баба ми, която не консумира месо, яйца (поне не в тези количества) и кисело мляко, но си натиска сладките нещица е и с наднормено тегло и с един куп болести.
Крайно време е да се проумее, че именно наднорменото тегло е това, което води до високи нива на холестерол, заболявания на сърцето и цялостно задръстване на организма.
|
| |
|
|
|