|
Тема |
Ето ти рецепти: [re: don Pablo] |
|
Автор |
the Goddess (hot) |
|
Публикувано | 11.01.05 00:09 |
|
|
от еротичната кухня, афродизиаци. Ще имаш успех, гарантирам ти.
Предястие за двама
Продукти
1 бр. зелка
200 гр шунка
100 мл майонеза
1 ч.л. лимонтузу
Приготвяне
1.Нарежете зелката на тънки ленти и ги поставете хоризонтално в две чинии
2.Върху тях поставете нарязаната на филийки шунка (роле) по три във всяка чиния
3.Накрая залейте с майонезата, към която предварително са прибавени лимонената киселина, черен пипер и сол на вкус.
Панирани скариди
Продукти
400 гр скариди
150 гр брашно тип 500
1 бр. яйца
100 мл бира
1/4 пак. бакпулвер
1/2 ч.л. сол
индийско орехче
Приготвяне
1.Скаридите се почистват и се варят в малко вода 4 минути. Оставят се в гевгир, за да се оцедят.
2.Сухите съставки се смесват и към тях се прибавя яйцето, разбито с бирата. Полученото тесто трябва да престои един час
3.Всяка скарида се потапя в тестото и се пържи до златист цвят.
Пилешки гърди с ананас
Продукти
2 бр. пилешки гърди
6 бр. ананас резени
4 гр къри
Приготвяне
1.С връхчето на нож се прави хоризонтален разрез на най-заоблената част на пилешките гърди, за да се получи нещо като джоб.
2.Джобовете се пълнят с половината смес от нарязания на ситно ананас, кърито и лимоновия сок.
3.С част от сместа се намазва месото и най-отгоре се напръсква с олио.
4.Гърдите се пекат в умерена фурна (около 180 градуса), като периодично се обръщат, докато придобият златиста кочричка.
5.С останалата смес се украсява готовото ястие
Карамелизирани лешници с пълнеж
Продукти
60 гр бадеми
50 гр захар
100 гр лешници
Приготвяне
1.От бадемите се приготвя брашно, смесва се с половината от захарта и с една чаена лъжичка портокалова есенция и се бърка до получаване на хомогенна паста.
2.Поставя се малко паста между две лешникови половинки и се притискат
3.Остатъкът от захарта се разтопява в тиган с малко вода и когато започне да се карамелизира, се маха от огъня, внимателно се потапят пълнените лешници и се овалват добре в карамела.
4.Изваждат се от тигана и се поставят върху готварска хартия докато изсъхнат.
|
| |
INTERESNA TEMA ZA VSICHKI
|
don Pablo
| 04.01.05 19:30 |
O mig pospri varni se:)
| Sara:)
| 04.01.05 20:08 |
Re: O mig pospri varni se:)
| don Pablo
| 04.01.05 20:16 |
Re: Питай Ути за помощ
| asFARas
| 04.01.05 21:38 |
Re: Питай Ути за помощ
| don Pablo
| 07.01.05 19:41 |
"Гореща целувка за лека нощ", Доне
| the Goddess
| 04.01.05 22:44 |
Re: "Гореща целувка за лека нощ", Доне
| don Pablo
| 07.01.05 19:45 |
Re: INTERESNA TEMA ZA VSICHKI
| Shining_
| 04.01.05 22:49 |
Re: INTERESNA TEMA ZA VSICHKI
| agripina_
| 04.01.05 23:38 |
Re: INTERESNA TEMA ZA VSICHKI
| don Pablo
| 07.01.05 19:47 |
done, a sega she ti kaja
| Chochko :)
| 04.01.05 23:45 |
Re: done, a sega she ti kaja
| Maтa
| 05.01.05 10:05 |
Re: done, a sega she ti kaja
| don Pablo
| 07.01.05 20:03 |
Re: done, a sega she ti kaja
| Maтa
| 08.01.05 14:11 |
Re: done, a sega she ti kaja
| don Pablo
| 08.01.05 16:58 |
Re: done, a sega she ti kaja
| Maтa
| 08.01.05 17:53 |
ouuu,
| Chochko :)
| 11.01.05 21:19 |
Re: done, a sega she ti kaja
| don Pablo
| 07.01.05 19:53 |
hahaha, be zaekut
| Chochko :)
| 11.01.05 21:14 |
Re: hahaha, be zaekut
| don Pablo
| 13.01.05 19:26 |
Re: done, a sega she ti kaja
| Maktub
| 11.01.05 21:21 |
amm, da...
| Chochko :)
| 11.01.05 21:26 |
Re: done, a sega she ti kaja
| don Pablo
| 13.01.05 19:28 |
Re: INTERESNA TEMA ZA VSICHKI
| Dakota
| 05.01.05 11:47 |
Re: INTERESNA TEMA ZA VSICHKI
| don Pablo
| 07.01.05 20:05 |
Re: INTERESNA TEMA ZA VSICHKI
| hater
| 08.01.05 17:53 |
Re: INTERESNA TEMA ZA VSICHKI
| don Pablo
| 08.01.05 18:16 |
Re: INTERESNA TEMA ZA VSICHKI
| Maтa
| 08.01.05 18:18 |
Re: INTERESNA TEMA ZA VSICHKI
| don Pablo
| 08.01.05 18:20 |
Re: INTERESNA TEMA ZA VSICHKI
| BateZdravko
| 08.01.05 19:25 |
Re: INTERESNA TEMA ZA VSICHKI
| don Pablo
| 08.01.05 19:37 |
Re: INTERESNA TEMA ZA VSICHKI
| don Pablo
| 08.01.05 19:40 |
Ето ти рецепти:
| the Goddess
| 11.01.05 00:09 |
Re: Ето ти рецепти:
| don Pablo
| 11.01.05 19:35 |
Re: Ето ти рецепти:
| the Goddess
| 11.01.05 21:26 |
|
|
|
|