|
Тема |
Re: Измислици... [re: Samtpfoten] |
|
Автор |
ФишPиб (Емарципанена) |
|
Публикувано | 10.08.12 14:33 |
|
|
Хаххаха, Лапичка мила, как ме разсмя! Признавам си и аз, че всякакви бонбони трюфелоподобни ме кефят повече, особено белгийските разни
Първото ми любопитство към тази гъби пробуди . В нея и за артишок се приказваше че и това опитах с любопитство от един сирийски готвач, макар и във Велинград.
Всъщност това не е готварска книга, а една семейна история, която може би прочетох в подходящ момент.
Та, да се върна на трюфела. Вкусът му е лееееко лютив, много ароматно нещо, нямам чак такъв опит, че да го сравня с нещо познато. Но се яде в миниатюрни количества. Представи си един мустакат чичка, сервиращ ти нещо дивечово и с балетна стъпка и ритуално да ти настърже от гъбето. Ами то усещането за прекрасна храна идва от много фактори.
Ако ти попадне зехтин с трюфел, пробвай, няма да съжаляваш, но определено мисля, че всяко нещо си изисква представянето и вниманието. Иначе на външен вид е малко грозничко. И в Италия не е скъпо - 1 с големината на малка кайсийка или голям орех е 10 Е.
|
| |
|
|
|