Кате ,ето ти рецепти за салати с желатин.Аз съм със жестоки киселини ,мисля че имам и херния на мястото на операцията и желатина ми се отразява добре.Рецептите са на Едгар Кейси,а тази с говеждия сок ,не е бульон ! е специално за подсилване на онкоболни.
[url]рецепта за желатиново-зеленчуковасалата:1 с.л.желатин (неароматизиран)1/2 чаша студена вода1 чаша кипяща вода или светъл бульон2-4 с.л.мед1/4 ч.л.сол, ако се използва вода1/4чаша лимонов сок1с.л.лук, настърган2 чаши зеленчуци, нарязани на кубчета или настърганиНакиснете желатина в студената вода и го разбъркайте добре в кипящата вода или бульона.Прибавете мед, сол, лимонов сок и лук по желание.Охладете.Малко преди да се стегне, добаветезеленчуците и доохладете.Сервирайте върху листа от маруля с майонеза.Прясна зеленчуково-желатиновасалата2 пликчета неароматизиран желатин1/2 чаша студена вода2 чаши гореща вода1/з чаша мед11/4 ч.л.сол1/4 чаша лимонов сок2/з чаша зрели маслини, без костилки и нарязани на кубчета
11/2 чаши зеле, настърганоз/4чаша целина, нарязана на кубчетаз/4чаша моркови, настъргани1/4чаша зелени чушки, накълцани2 с.л.червени чушки, нарязани на кубчетаРазмекнете желатина в студената вода, прибавете горещата и бъркайте, докато се разтвори.Прибавете меда, солта и лимоновия сок и разбъркайте.Охладете.Прибавете маслините и останалитесъставки; разбъркайте добре.Налейте във форма за торта с вместимост близо литър и половина или втавичка с размери 20x20x5 см.Охладете, докато се стегне.Нарежете на квадрати.Гарнирайте схрупкави листни зеленчуци и сервирайте с майонеза.Посоченотоколичество е за 10-12 порции.Прясна плодовасалатаИзползвайте всичките си любими пресни плодове (освен ананас и ябълки) с неароматизиранжелатин.1 пликче неароматизиран желатин1/4чаша студена вода1/4 чаша мед1/8ч.л.сол1 чаша гореща вода1/2 чаша сок от грейпфрут1 с.л.лимонов сокпресни плодове, нарязаниРазмекнеше желатина в студената бода, прибавете меда, солта и горещата вода.Разбърквайте,докато се разтвори.Прибавете лимоновия сок и сока от грейпфрут.Разбъркайте добре.Налейте едначаша от сместа във форма, която е била изплакната със студена вода.Когато започне да се стягаподредете плодовете в нея.Охладете останалия желатин, докато започне да се стяга, след това горазбивайте, докато стане на пяна и се посгъсти, и го излейте във формата.Охладете, докато се стегнездраво.Посоченотоколичество е за 6 порции.Желатиново-плодовасалата1 пликче неароматизиран желатин1/2чаша кипяща вода11/2чаши ананасов сок, неподсладен1с.л.лимонов сок1 с.л.банани, нарязани на тънко2 с.л.ананас, неподсладен1 с.л.портокал, нарязан на тънко1 с.л.кокос, настърган финоРазтворете желатина в кипящата вода.Поставете го на котлона и оставете да поври 1 минута припостоянно разбъркване.Прибавете ананасовия и лимоновия сок.Оставете настрани да се охлади икогато се стегне наполовина, прибавете смесените плодове и кокосови стърготини.Налейте въвформички; ще се стегне след приблизително 20 минути.Говежди сокГовежди сок трябва да се приема редовно, като лекарство; поне по една чаена лъжичка четирипъти дневно, но да се отпива на малки глътки.(5374-1)Говеждият сок не е бульон, а сок, извлечен от месото с помощта на топлина.Той се приготвя последния начин:Вземете 450 г говежди пържоли, за предпочитане от бута.Изрежете тлъстините, като оставитесамо мускулите и парчета сухожилие.Нарежете месото на кубчета с големина около 1 см и гисложете в стъклен буркан без вода.Сложете капачката, но не я затягайте.След това поставетебуркана в тенджера с вода, която да покрива 1/2 до з/4от височината му.На дъното на тенджератапостелете кърпа, за да не се спука бурканът.Оставете водата да къкри 3-4 часа.След това прецедетесъбралия се в буркана сок, а месото може да бъде поизстискано.После месото ще е безполезно.Приберете сока в хладилника, но никога за повече от 3 дни.Следователно направеното количествоще зависи от това за какъв период и колко сок ще се приема.Трябва да се пие 2-3 пъти дневно, но не повече от една супена лъжица на прием - но дори и товаколичество трябва да се отпива на малки глътки и много бавно, в продължение на 5-10 минути.Може да му се добавят подправки според вкуса.Добре ще е с него да се похапват пълнозърнестисолени бисквити, за да бъде по-приятно.
Редактирано от Tia maria на 02.06.19 05:46.
|