Това ми е любимата рецепта, защото с минимални усилия имаш превъзходно опечена скумрия. Рибката я изчистваш, вътре слагаш парче лимон, розмарин или каквото обичаш. Последният път не сложих нищо, пак стана. В тавичката на дъното слагаш алуминиево фолио, покриваш добре и малко на горе. Върху фолиото изсипваш килограм морска сол /за 4, 5 скумрии е добре/ и редиш рибката върху солта. Като се зачерви апетитно, а то става за около 30 мин. на 180, 200 градуса е готова за ядене.
Сервираш рибката с гарнитура по избор, вдигаш фолиото със солта и право в кофата за смет. Тавичката не се нуждае от търкане.
Ако сложиш много малки на грамаж риби /до 200гр/, изсъхват, но тези около 300, 400 грама стават супер. И чаша боровинково вино, с такова засилвам имунитета,, размечтах се, другата седмица пак ще направя. Лошото е, че само аз и малчо обичаме рибка, трябва да приготвям и нещо друго за останалите.
Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
|