| 
         
        
  
        
				малко неразбираемо е, усукано и трудно се разбира, според мен е грешно написано,  но за гликолизата  ще пусна цитати, за цьолиакия също, и за висцералната мазнина. ВСичко това е от книгата ПШЕНИЦАТА - маскирания убиец... Не случайно е написана "тихия убиец", тя е постоянно около нас на масата, тихо и кротко  мачка здравето ни. 
 
 Малко се отклонявам от темата и въпроса който е задала Джул, но пък написаното е свързано с много проблеми които ние не разбираме, и когато се храним с неправилни храни те си работят в тялото, но по неправилния начин за здравето. Много точно е написано за гликирането, висцералните мазнини - те не болят, но създават страшно много симптоми, после лекарите ги лекуват като болести, създават много киселина по тялото, разрушават тъканите, органите, предизвикват рак, диабет, множествена склероза, ужасни диагнози. Докато не прочетете книгата ПШЕНИЦАТА - МАСКИРАНИЯТ УБИЕЦ от д-р Уилям Дейвис, няма да разберете нищо. На тази тема много говори д-р Мария Папазова. Пшеницата която сега яде човечеството няма нищо общо с пшеницата  от преди 50 години, да не кажа и преди 100 години. Сега всичко е хибриди и ГМО, наторено богато с пестициди. Зърна като пшеницата също е и овеса, от който правят закуски, оня ролвания - а тя има много захарност - не е препоръчителна, ама ..., ръжта също, ечемика също,  всичко производно от тези зърна. Глутена е вреден. Затлачва червата. А сярата е в основата на това затлачване, сярата в червата е равна на болести. Тя идва от пшеницата и още някой продукти, от антибиотиците и други. Тялото трябва да се изчисти от всички вредни храни които сме яли, детоксикация на клетъчно ниво, да се избутат всички токсини, после се зарежда  с чиста, правилна храна, без вредности, сменя се и рязко рН-то на тялото- става алкално, възпаленията спадат, изчистват се,  тялото оздравява. Цялата книга е написана в този дух.
 
 
 
 
 "...Пшеницата е сред най-мощните източници на сярна киселина, като отделя повече сярна киселина на грам, отколкото което и да е месо. Пшеницата отстъпва единствено и само на овеса в количествено отношение на произвеждана сярна киселина. Сярната киселина представлява една опасна субстанция. Капнете си няколко капки върху ръката и тя ще причини жестоко изгаряне. Попадне ли в очите ви, ще ослепеете... Сярната кисеина при киселинните дъждове разяжда каменните монументи, убива дърветата и растенията и нарушава репродуктивното поведение на морските животни. Без съмнение сярната киселина, произвеждана при консумация на пшеница, е разредена. Но дори и със своите нищожни количества в разредената си форма, тя представлява една изключително мощна киселина, която бързо преодолява неутрализиращите ефекти на алкалните основи.
 
   Зърнените култури, такива, като пшеницата, отговарят на 38% от киселинния товар при средностатистическия американец, което е повече от достатъчно да наклони баланса в посока към киселинния диапазон. Дори и при диети, в които  калориите от продукти с животински произход са ограничени до 35% добавянето на пшенични продукти измества диетата от нетно-алкална към силно нетно-киселинна...
 
 ...Повишеното приемане на глутен повишава загубата на калция чрез урината с едни невероятни 63% заедно с увеличаването на маркери, обозначаващи отслабването на коста, поето води до костни заболявания като остеопорозата.... Възниква тежка киселинна метаболитна ситуация....Резултатът - хронично киселинно бреме и натоварване, което ерозира костната здравина...
 
 ...Премахнете пшеницата и ще усетите понижение на ставните възпаления и по-малко "щрусания" с кръвната захар, които гликират хрущяла и изместват равновесието на рН към алкалния диапазон. Със сигурност е по-добре, отколкото да вземате болкоуспокояващи...
 
 ...Крайните продукти от напредналото гликиране са подходящо съкратени на АGE. Това всъщност е името на субстанцията, която втвърдява артериите - атеросклерозата, помътнява лещите на очите - катаракти и затлачва невронните връзки на мозъка - деменция...Извън видимите ефекти, натрупаните АGЕ ограничават способността на бъбреците да филтрират кръвта с цел премахване  на отпадните продукти и да задържат белтъка, втвърдяват и акумулират атеросклеротичните плаки в артериите, втвърдяват и разрушават хрущяла в ставите - тазобедрената и колянната и  стимулират загубата на функционални мозъчни клетки ... Образуват ли се веднъж АGЕ, те са необратими и не могат да се разграждат...
 
 ...Ако заболяването  цьолиакия или имуномедийрана  непоносимост към глутена не бъде диагностицирано, това може да доведе до появата на  не-Ходжкинова лимфома на тънките черва, заболяване, което е трудно за лечение, често завършващо със смърт. Страдащите от цьолиакия са изложени на четиридесет пъти по-висок риск от развиване на това  раково заболяване... Рискът се връща към нормалното  ниво след 5 години елиминиране на глутена от диетата. СТрадащите от цьолиакия, които не успяват да избегнат глутена, са заплашени от 77 пъти повишен риск за развитие на лимфома и 22 пъти повишен риск за развитие на рак в устата, гърлото и хранопровода.
    Нека да си изясним - пшеничните продукти причиняват цьолиакия и или имуномедиирана непоносимост  към глутена, които  остават недиагностицирани при много висок процент от хората, тъй като само 10% от цьолиачно болните знаят, че имат тази болест. Това означава, че останалите 90% не са наясно. Ракът не е някакъв рядък резултат.  Да, наистина пшеничните продукти причиняват рак. Като ракът често възниква при тези, които изобщо не подозират...."
 
 за висцералните мазнини - друг път.
 
  Вместо да си плащате на кабинети и да търсите отговори от лекарите, които  също не знаят отговорите, инвестирайте  в книгата  и в  себе си. 
 
 Живота е рисуване без гума за триене.
 
 Редактирано от kaloyana177704 на 20.12.15 03:00. 
        
        
  
          |