| 
	
 | 
	
          
            
              
                | Тема | 
                   Re: Как да намалим щетите... [re: kaloyana177704] | 
                 |  
| Автор | 
*jull**  (нощна птица) | 
 |  
| Публикувано | 19.12.15 22:52 | 
 
 |  
 
 |  
        | 
         
        
  
        
				А това как да го разбираме? Не противоречи ли на всички препоръки за алкализиране на организма, както и на метода на Симончини за лечение с хлебна сода?
 
 "За да могат да мигрират и метастазират, раковите клетки се нуждаят от алкална среда. Когато тъканите не са достатъчно добре снабдени с кислород, за да се хранят, здравите клетки предизвикват гликолиза, която повишава производството на необходимата за раковите клетки млечна киселина, впоследствие стимулирайки и изчерпването на калция в костите, за да поддържа алкалността на кръвта. Млечната киселина спира да се синтезира само ако рН на кръвта е станало прекалено кисело!
 Ето защо е необходимо да се намали вноса на въглехидрати (бял хляб, тестени изделия, съдържащи мая и бяло брашно) и алкализиращи агенти (като сода бикарбонат). Всички те по природа са алкални,защото съдържат или са прекурсори на бикарбонатите, но попадайки в биохимичната среда на организма и особено в дебелото черво,  бързо предизвикват труднообратими киселинообразуващи процеси, потенцирани от чревните бактерии. На практика, колкото повече се опитваме да алкализираме организма, всъщност толкова повече стимулираме производството на млечна киселина. Колкото по-алкална е урината, толкова по-кисела остава кръвта и обратното. 
 Една балансирана диета може да поддържа идеалното рН без никакви допълнителни усилия и притеснения за това, от наша страна."
  "Совите не са това, което са..."
        
        
  
          |  | 
 |    |   
 
 |  
 |   
 |