Краси, пробвай пак, ще ти харесат, обаче ги свари с обелките, не много, но достатъчно, за да поумекнат малко. След това ги прехвърли във фурната в тава или както ти прецениш, може и с похлупване някакъв съд - стъклен, керамика - и остави много малко вода в съда, около 5 мм, не сантиметра, а милиметра, от дъното, от варенето в тях има достатъчно вода влязла, така, че ще се изпари. Сложи ги на бавно печене, да не е висока температурата също, така те се задушават и пекат едновременно, при мен около час и половина, защото са "дебели". Когато ги отвориш от съда в който си ги пекла леко цепваш с нож горната част на кората и малко дълбаеш в картофа по дължина, буквално го разцепваш, слагаш малко масло, за предпочитане е ГХИ, което е без белтъка на млякото и леко затваряш картофа, така, че да попие добре маслото в самия картоф. Тук ядат картофите с кората. Ако обичате повече масло, сложи повече.... и почвате да ядете. Маслото променя вкуса и ухае приятно. Всичко е до нагласа, много ниска захарност имат картофите ямс, те се препоръчват и на диабетици. И са много полезни. Да, имат малко вкус на тиква, но не е баш така. Тук правят много и различни супи, също настъргани и запечени със мляко и яйца, здрял лук, разни подправки, кашкавал, разни други комбинации, но аз не правя. В ресторантите от стар стил, от преди 100 години и до сега се ползват стари рецепти за такива картофи, като намеря рецепти от моите американски сайтове по готварство ще пусна и тук. Сигурна съм, че ще ти станат любими и ще ти заместят хляба в храната. Засищат. Ако е голям картофа, може да си вземеш половината като начало.
Преди много години моя бивша колежка беше по работа в щатите и си купи картофи - от тези, сладките, ямс, за разсаждане за вилата си, сега си има в изобилие и само такива ядат вкъщи.
Като начало ето рецепти за сладък картоф, трябва да се регистрираш обаче
Живота е рисуване без гума за триене.
|