|
ГИРУС ПИТА
Аз слагам малко олио, масло, кокосово олио, няма значение, в тигана, много малко, като се загрее слагам питата, обръщам от двете страни - препичам я леко, после я слагам в чинията и похлупвам с капак, за да се задуши. Така по-добре се огъва и става много вкусна. Дъното на тигана да е диаметър колкото питата, по-голяма - по-добре. Доматчетата ги режа на филийки, лука на филийки, едно голямо листо от марула, ситна салата допълнително, може рукола, каквото имате, може и резенчета авакадо, ако има, или печена чушка, ако има. Взимам питата и почвам да редя - най-долу голямото листо салата, отгоре слагам рязаната салата, после лука както е на шайби, доматите също и най-отгоре изпечено нарязано пилешко месо. Слагам и една лъжица дресинг, аз си го правя от кисело мляко, настъргана краставица, малко сух джоджан и счукан чесън. Внимателно загъвам в голяма кухненска хартия като бебе и ... воала, да ви е сладко. Няма пържени картофки. Днес сме на гируси за вечеря.
Филмчето е близко до моята рецепта, но аз си предпочитам загънатата пита, много е вкусно, не остава и трошичка, абе и биричка малко....
За кебап, почти същото, само, че в чиния, питата отделно, който иска, защото има ориз. Към месото ориз на стимър с куркума,ммммммммммм, вкусно и здравословно.
Живота е рисуване без гума за триене.
|