|
Тема |
Никакви кълновеRe: Добавки ... след химиотерапия [re: panayota] |
|
Автор |
dimana64 (вървяща) |
|
Публикувано | 01.09.12 09:45 |
|
|
Панайота - категорично съветвам да не взимате никакви кълнове.
Противопоказни са при рак защото съдържат високи дози витамини от групата В и други съставки подтикващи пролиферацията т.е. растенето на клетките.
Химиотерапията има за цел да убива бързорастящите клетки, едни от които са раковите (другите са левкоцитите за съжаление, а и клетките на косата - за това опада обикновено, а ноктите стават по-меки) и след химиотерапия да се взимат добавки, а и при рак изобщо, които подтикват растене на клетките не е най-подходящото нещо.
Инак наистина това си е една изключително здравословна храна.
Прясно изцедени сокове са прекрасни - червено цвекло,моркови, магданоз, но са трудоемки за приготвяне.
Ленено олио; ленено семе - може да го смилате и веднага да се консумира евентуално с лъжичка мед.
Погледнете и рецептите и диетата на д-р Будвиг - ленено олио с извара. На хапчета е почти безполезно - минало е през много химическа обработка.
Може Натанал, високи дози витамин С (на прах, хубаво е и течен но вече е доста скъп - 1 мг дневно), а също и прекрасното българско лекарство (което се продава като добавка естествено) - Фитин - това е прословутото IP6, което е силно антираково и засилва организма. Клеева тинктура също засилва имунитета и общото състояние.
Най вече да се избягва консумацията на месо с изключение на домашно отглеждани птици (без антибиотици и др химия); добре е да се яде повече риба; гъбите са чудесен заместител на месото. Ако може да мине на рибно-вегетарианска диета би било прекрасно.
По принцип млечните продукти също е добре да се избягват, най-вече прясното мляко, защото си е чиста химия; но истинско (с пробиотици и жива култура) българско кисело мляко (никога обезмаслено - само пълномаслено - вредата от него е по-малка отколкото от химиите, които се съдържат в обезмасленото) е много полезно.
Давайте и някакви пробиотици - сега ги има доста по аптеките.
Успех!
|
| |
|
|
|