|
|
| Тема |
Празничен десерт! [re: flora bg] |
|
| Автор |
flora bg (maman) |
|
| Публикувано | 07.05.10 09:45 |
|
|
|
Необходими продукти за 8 порции
250 г краве масло1 ч.ч. захар4 яйца1 ч.л. ванилова есенция3 ч.ч. брашно4 ч.л. бакпулвер1 ч.л. сода бикарбонат1 ч.ч. заквасена сметанаЗа поръсване:1/2 ч.ч. кафява захар1 ч.л. канелаЗа сиропа:1 ч.ч. прясно мляко2 ч.л. разтворимо кафе100 г масло1/2 ч.ч. захар1/2 ч.ч. кокос за поръсване
Начин на приготвяне
Маслото се разбива със захарта на крем. Към тях едно по едно се прибавят яйцата и след това ванилията.
Содата се разбърква със сметаната, а брашното се смесва с бакпулвера.
В яйчната смес се сипва половината брашно, сметаната и след това се добавя другата половина от брашното, като не бива да се прекалява с бъркането.
Смесват се захарта и канелата за поръсване.
Половината тесто се сипва в намаслена форма за сладкиши и се покрива с половината от сместа за поръсване. Отгоре се слага останалото тесто и се покрива с другата част от канелената захар.
Сладкишът се пече във фурна на 180°С около 50 мин. Оставя се да почине 10 мин. и се изважда от формата.
Сиропът се приготвя, като всички съставки се слагат да заврат. Щом кипне, се отстранява от котлона и с него се сиропира сладкишът. За да попие по-добре сиропът, сладкишът може да се върне във формата, в която е печен, и тогава да се сиропира. Поръсва се обилно с кокос.
Съвет! Ако десертът се сервира с ястие с месо, сметаната трябва да се замени със соева, а маслото - с маргарин.
Да ви е сладко
Животът е сцена,а ние сме артисти!
| |
| |
|
|
|