| 
	
 | 
	
          
            
              
                | Тема | 
                   Празничен десерт! [re: flora bg] | 
                 |  
| Автор | 
flora bg (maman) | 
 |  
| Публикувано | 07.05.10 09:45 | 
 
 |  
 
 |  
        | 
         
        
  
        
				Необходими продукти за 8 порции
 250 г краве масло1 ч.ч. захар4 яйца1 ч.л. ванилова есенция3 ч.ч. брашно4 ч.л. бакпулвер1 ч.л. сода бикарбонат1 ч.ч. заквасена сметанаЗа поръсване:1/2 ч.ч. кафява захар1 ч.л. канелаЗа сиропа:1 ч.ч. прясно мляко2 ч.л. разтворимо кафе100 г масло1/2 ч.ч. захар1/2 ч.ч. кокос за поръсване
 Начин на приготвяне
 Маслото се разбива със захарта на крем. Към тях едно по едно се прибавят яйцата и след това ванилията.
 
 Содата се разбърква със сметаната, а брашното се смесва с бакпулвера.
 
 В яйчната смес се сипва половината брашно, сметаната и след това се добавя другата половина от брашното, като не бива да се прекалява с бъркането.
 
 Смесват се захарта и канелата за поръсване.
 
 Половината тесто се сипва в намаслена форма за сладкиши и се покрива с половината от сместа за поръсване. Отгоре се слага останалото тесто и се покрива с другата част от канелената захар.
 
 Сладкишът се пече във фурна на 180°С около 50 мин. Оставя се да почине 10 мин. и се изважда от формата.
 
 Сиропът се приготвя, като всички съставки се слагат да заврат. Щом кипне, се отстранява от котлона и с него се сиропира сладкишът. За да попие по-добре сиропът, сладкишът може да се върне във формата, в която е печен, и тогава да се сиропира. Поръсва се обилно с кокос.
 
 Съвет! Ако десертът се сервира с ястие с месо, сметаната трябва да се замени със соева, а маслото - с маргарин.
 
 Да ви е сладко
  Животът е сцена,а ние сме артисти!
        
        
  
          |  | 
 |    |   
 
 |  
 |   
 |