800гр пилешко филе - гърди
връзка-две репички
100гр кашкавал
сол, чер пипер
мазнинка
шепа черни маслини без костилка
пресен копър, мента
3а соса:
зелена чушка
100мл течна, неовкусена, 36% сметана
1с. л суха супа (Knorr или Maggie)
Филето се обработва леко с чукче за месо, овкусява се със сол, чер пипер.. индийско орехче. Разрязва се на ивици с дебелина около 1,5см, ширина - 3-4см и дължина 17-20см. Репичките - средно големки, се измиват, почистват и въввсяка ивица месо се завива по една. Мъфинените форми се намазняват и във всяка от тях поставя така завито мини-пилешко рулце. Кашкавалът се реже на тънки шайби - по една кръгла шайба върху рулце, отгоре маслинка. Пекат се на средна скара, 200-220°СПрез това време се подготвя соса:
Чушката се измива, почиства, нарязва на ситничко, задушава с малко мазнинка. Сухата супа се разбърква в сметаната + още толкова количество вода, добавя се към чушката и на умерен огън, с бъркане се вари до сгъстяване. Сосът е готов.
Ястието се сервира топло. Добавят се пресен копър и мента.
Подходящо питие: бира, червено.. бяло вино.. :-)
Наздраве.Да ви е сладко!
Животът е сцена,а ние сме артисти!
|