| 
	
 | 
	
          
            
              
                | Тема | 
                   Френска плодова пита! [re: flora bg] | 
                 |  
| Автор | 
flora bg (maman) | 
 |  
| Публикувано | 27.03.10 08:30 | 
 
 |  
 
 |  
        | 
         
        
  
        
				Продукти:
 
 350 гр. богато маслено тесто 
 5 ябълки
 25 гр, пудра захар
 50 гр. разтопени краве масло
 3 големи супени лъжици кайсиев мармалад
 1 с. л. червен ром
 
 За маслленото тесто
 250 гр.  брашно
 щипка сол
 115 гр. краве масло
 1 жълтък
 6 с.л. студена вода
 
 Приготвяне:
 
 Брашното се пресява със солта в купа и се прибавя нарязаното на дребни парчета масло.Жълтъка се разбива със студената вода и се изсипва към сместта.Омесва се твърдо тесто.Ако се наложи добавете още вода , но внимавайте да не стане много влажно , защото при изпичането ще се втвърди прекалено много.Увийте тестото в целофан или прозрачно фолио и го оставетв на студено в хладилника за 30 мин. да отпочине и да се охлади.От тестото се разточва кръг с диаметър около 30 см. Ябълките се белят , маха им се сърцевината и се режат на тънки филийки.Подреждат се в кръг върху блата на 2 см от ръба на тавата , като се върви към средата и редовете се застъпват.Повдигат се краищата на тестото за да се направи ръб около ябълките.Поръсва се със захарта и разтопеното масло и се пече 45 мин. на загрята предварително фурна на 200 градуса (или докато ябълките станат златисти). Мармалада се разтопява на ниска мощност в микровълновата печка заедно с рома и се бърка да се хомогенизира сместта.Сладкиша се изважда от фурната и се маже с кайсиевата глазура.Връща се обратно за 5-10 мин , колкото леко да се карамелизира отгоре. Да ви е сладко!
  Животът е сцена,а ние сме артисти!
        
        
  
          |  | 
 |    |   
 
 |  
 |   
 |