|
|
| Тема |
Aгнешкос розмарин! [re: flora bg] |
|
| Автор |
flora bg (maman) |
|
| Публикувано | 19.03.10 09:25 |
|
|
|
Агнешко с розмарин и вино
За шпиковането на месото трябва да се вземат здрави и сухи листенца розмарин, за да може да се пъхат в месото.
Продукти:
1 кг агнешко месо
2-3 с. л. листа розмарин
сол и смлян черен пипер
2с.л. зехтин
2 моркова
2 домата
дафинов лист 1 брой
2 глави чесън
250 мл бяло вино
Начин на приготвяне:
Месото се пробожда през 2-3 см с игла за шпиковане. Във всяка дупчица се пъхва по листенце розмарин.
Месото се натрива със сол, черен пипер и зехтин, и се запича от всички страни във фурната при температура 180 градуса.
Прибавят се морковите, домати на половинки и дафиновият лист.
Необелените глави чесън се разрязват напречно и се слагат с разреза надолу, като се пекат заедно с месото 45-50 минути. Долива се виното и месото се оставя да постои 10 минути при отворена врата на фурната.
Сервира със зеленчуците и се полива със соса, получен при печенето.
Животът е сцена,а ние сме артисти!
| |
| |
|
|
|