|
1.Салата от спанак по ориенталски.
Продукти: 500 г.млад спанак,1 връзка копър,6 л.олио,2 скилидки чесън,кисело мляко.
Приготвяне:
Сгорещяваме олиото в тиган, поставяме в него чесъна и на много слаб огън го задушаваре 5 минути. След това го изваждаме, а в олиото слагаме изчистения, измит и основно подсушен спанак, на който сме отстранили дръжките. Оставяме го на слаб огън да омекне. Подправяме със сол и ситно нарязания копър. След като спанакът изстине, го разделяме на порции и поднасяме с кисело мляко, което всеки слага по вкуса си с лъжица върху спаначената салата.
2.Салата от пролетно зеле с моркови по английски.
Продукти:
1 малка глава зеле,400 г.моркови,половин бурканче кисело мляко, 100 г.майонеза, 2 л.бяло вино, 2 л.лимонов сок, сол, чер пипер.
Приготвяне:
Изчистеното зеле го нарязваме на тънки ивички.Морковите пнастъргваме на ренде и омесваме със зелето. Приготвяме заливка от кисело мляко,майонеза,вино,лимон.сок,сол и чер пипер.Заливаме салатат и поставяме в хладилника да отлежи.
3.Салата от спанак и домати по испански.
Продукти:
200 г.пресен спанак, , глава лук,1 голяма скилидка чесън, 4 домата, сол, захар, 3 л. олио, чер пипер, 2 л. винен оцет, горчица, 2 л. нарязан магданоз.
Приготвяне:
Нарязваме на ситно лука,чесънчето, а измитите домати нарязваме на дебели колелца.Приготвяме заливка от лука, чесъна, олиото,оцета,и подправките и заливаме доматите. Накрая поставяме измития, нарязан и подсушен спанак преди поднасянето към салатата. Отгоре посипваме с магданоз.
Животът е сцена,а ние сме артисти!
|